Μανιάτης σε Τσίπρα: Ποια η σχέση Μαξίμου με «σκάνδαλο» ELFE-ΔΕΠΑ-Πετσίτη

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε μια εμφανή προσπάθεια να στριμώξει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον ίδιο, ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις για τις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με το «σκάνδαλο» ELFE-ΔΕΠΑ, καθώς και την απομάκρυνση του στελέχους της Αρχής.

«Ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ;», ρωτά ο κ. Μανιάτης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως στα υφιστάμενα ερωτήματα στα οποία έχει αρνηθεί να απαντήσει ο πρωθυπουργός, προστίθεται νέα μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς "του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος κ. Μ. Πετσίτη".

Ταυτόχρονα, όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Μανιάτης, αποκαλύπτεται ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε «αδικαιολόγητα και προκλητικά» τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ, ενώ διερευνά και σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

Τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα

Θέμα: «Αμείλικτα ερωτηματικά για τη σχέση Μαξίμου με το σκάνδαλο ELFE – ΔΕΠΑ»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

στα αμείλικτα ερωτήματα που έχουν εμφανιστεί τους προηγούμενους μήνες για τις σχέσεις Μ. Πετσίτη – ELFE – ΔΕΠΑ, δεν έχετε απαντήσει στη Βουλή, παρά τις επανειλημμένες Επίκαιρες Ερωτήσεις που σας έχω καταθέσει.

Στα ερωτήματα αυτά προστίθενται οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος, κ. Μ. Πετσίτη.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε αδικαιολόγητα και προκλητικά τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διερευνά σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας. Ως αποτέλεσμα της «εξώθησης σε παραίτηση», ο εν λόγω υπάλληλος ζήτησε την άρση της απόσπασής του από την Αρχή.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. € στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ;

Πηγή skai.gr