Μαρία Τζομπανάκη: «Μόλις με είδα στον “Σασμό” είπα “πώς είσαι έτσι;”»

Η Μαρία Τζομπανάκη για πολλά χρόνια απείχε από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Φέτος ωστόσο την απολαμβάνουμε στην επιτυχημένη σειρά «Σασμός», όπου πρωταγωνιστεί και ο γιος της Ορφέας Αυγουστίδης.

Για την σειρά που έχει κερδίσει την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, μίλησε η γνωστή ηθοποιός στην εκπομπή «Happy Day» και αναφέρθηκε στην αντίδραση που είχε μόλις είδε τον εαυτό της μέσα από την μικρή οθόνη.

«Υπήρξα πολύ ωραία γυναίκα. Τώρα είμαι μια γυναίκα που κρατάει τη μεστότητα από τη μια και από την άλλη, τον απόηχο αυτής της ομορφιάς που δεν φεύγει. Όταν είναι μόνο όμορφα τα μάτια μας αλλά δεν έχουμε βλέμμα όμορφο, κάποια στιγμή αυτό φεύγει.

Στην αρχή όταν είδα τον εαυτό μου -γιατί είχα να κάνω 15 χρόνια τηλεόραση- έπαθα σοκ με την εμφάνισή μου και λέω: “Πάρε βαθιά ανάσα! Πώς είσαι έτσι; Έτσι είσαι”; Μετά έλεγα: “Την Καλλιόπη παίζεις και έτσι πρέπει να είσαι” και το ξέχασα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως η οικογένεια της παραλίγο να θρηνήσει θύματα λόγω μία βεντέτας που είχε ξεσπάσει στο παρελθόν.

«Εμείς φτάσαμε στο κατώφλι μίας βεντέτας, αλλά ευτυχώς σταμάτησε. Στην οικογένεια όμως υπήρξαν στο παρελθόν. Κατά λάθος! Δύο άντρες μεταξύ τους καβγάδισαν, ανακατεύτηκε ο αδερφός της γυναίκας για να το σταματήσει και τελείωσε. Είχε έξι αδερφούς από πίσω. Η γιαγιά μου το έλυσε. Στην άλλη οικογένεια, στην αδερφή της μητέρας μου έγιναν πολύ χειρότερα πράγματα».

Όσον αφορά το σύζυγό της Γιάννη Βάλβη και το πώς κρατούν τη σχέση του ζωντανή δεδομένου της απόστασης που έχουν λόγω των γυρισμάτων της σειράς ηθοποιός δήλωσε πως: «Ο Γιάννης ήξερε ότι εγώ δεν θα είμαι καθιστή και δεν θα ξόδευα τον χρόνο μου στα γυμναστήρια και στις βόλτες στα μαγαζιά. Αυτό το είχα πει από την αρχή, Ξέρει πολύ καλά ότι είμαι ένας άνθρωπος που ζει τη ζωή του κάθε λεπτό. Εγώ μέρα νύχτα σκέφτομαι την Καλλιόπη, είμαι αγκαλιά με την Καλλιόπη.

Η χιλιομετρική απόσταση δεν είναι, μπαίνεις μέσα στο αεροπλάνο φτάνεις. Είναι και τα ηλεκτρονικά μέσα πια, που μπορείς να κοιμηθείς και να σου λέει παραμύθια στο μαξιλάρι σου. Είναι ένας άνθρωπος ώριμος και πάρα πολύ συνειδητοποιημένη η σχέση μας. Δεν κάναμε αυτόν τον γάμο για να γυρνάμε μετά δεξιά και αριστερά. Αστείο μου φαίνεται».

Η αγάπη της για την Κρήτη είναι γνωστή, άλλωστε η Μαρία Τζομπανάκη είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως από το 1999 έχει φτιάξει το μνήμα της εκεί και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η μεγαλόνησος αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για να συμμετάσχει στην σειρά.

«Ο γιος μου ήταν ένας βασικός λόγος για να παίξω στον Σασμό. Ήταν ο γιος μου και η Κρήτη, μαγικό. Δεν περιγράφεται με λόγια», τόνισε.