Μάρκος Σεφερλής: Έντονη διαφωνία του Γιώργου Λιάγκα με τη Φαίη Σκορδά για τον ηθοποιό – «Αλήθεια τώρα;»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτός κι ο άλλος» της ΕΡΤ παραχώρησε ο Μάρκος Σεφερλής το βράδυ της Τρίτης (24/05) ο οποίος μεταξύ άλλων απάντησε στην αρνητική κριτική που δέχεται τα τελευταία χρόνια για το χιούμορ το οποίο παρουσιάζει στις θεατρικές του παραστάσεις αλλά και τις σειρές του, όπως είναι το «Super Mammy».

Με αφορμή τα όσα είπε ο Μάρκος Σεφερλής, η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας άνοιξαν συζήτηση στο «Πρωινό» και είχαν μια έντονη διαφωνία.

Αρχικά, η Φαίη Σκορδά είπε πως: «Δεν πρέπει να συζητάμε πια γι’ αυτούς τους χαρακτήρες, ακόμα και αν είναι θεατρικοί, τηλεοπτικοί, κινηματογραφικοί. Αυτό είναι το λάθος. Ότι και για τους ανθρώπους που είναι πίσω από τα έργα δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί οι χαρακτήρες, γι’ αυτό παλεύουμε. Και το είπε και ο ίδιος ο Μάρκος Σεφερλής, ότι ένας χασάπης δεν έχει απαραίτητα βαριά φωνή. Άρα γιατί να βάλουμε μια ταμπέλα»;

Ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο στην συνέχεια και είπε: «Εγώ πάντως βλέπω την αγωνία ενός ανθρώπου που ακολούθησε τα αχνάρια άλλων στο εξωτερικό που κορόιδευαν τους ανθρώπους. Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος και προσπαθεί να δει πώς θα προσαρμοστεί στα νέα ορθά δεδομένα, που πια οτιδήποτε παλιά μας φαινόταν διαφορετικό και άρα άξιο γέλιου πλέον δεν υπάρχει.

Σε καμία περίπτωση ο ίδιος ούτε ομοφοβικός είναι, ούτε ρατσιστής είναι. Ωστόσο, πολλές φορές η σάτιρα μπορεί σε αυτούς τους ανθρώπους να παρεξηγηθεί, αυτή είναι η αλήθεια. Άρα, προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής».

Η Φαίη Σκορδά φάνηκε να ενοχλείται από την τοποθέτηση του Γιώργου Λιάγκα και είπε: «Αλήθεια τώρα; Αλήθεια τώρα; Ας μην το συζητήσουμε. Δεν θέλω να το συζητήσουμε. Προς Θεού, δεν είναι μομφή προς τον Μάρκο Σεφερλή και σε προσωπικό επίπεδο ενοχικά θα έπρεπε να διατυπώσω δημόσια κάτι θα ήταν η μεγάλη του συνεισφορά στο Make A Wish. Ούτε είναι φίλος μου, ούτε έρχεται και για συνέντευξη, νομίζω τον έχουμε καλέσει. Απλώς το τονίζω για να πιστοποιήσω το πόσο αντικειμενική είμαι σε αυτό. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος όταν του ζητάται να βοηθήσει πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ. Είναι ταλαντούχος.

Το άλλο όμως είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Βλέπει ότι γελάει ο κόσμος και τον στηρίζει και το συνεχίζει. Πολλές φορές οι άνθρωποι όταν είναι τόσο ταλαντούχοι και είναι πραγματικοί καλλιτέχνες, πρέπει αυτοί να θέσουν τα όρια για να ακολουθήσει ο κόσμος. Οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, με το όποιο κόστος. Αλλά μένουν στην ιστορία και έχουν διαχρονικότητα οι άνθρωποι που θα μας κάνουν καλύτερους».