Μάθε πότε λήγουν τα καλλυντικά σου και πέτα τα έγκαιρα!

Όσο κι αν αγαπάς τα καλλυντικά σου, δεν είναι φτιαγμένα για να ζουν για… πάντα! Ακόμα κι αν δεν είναι τόσο εμφανές στη συσκευασίας τους, τα καλλυντικά σου έχουν ημερομηνία λήξης! Και ενώ δεν πρόκειται να αλλοιωθεί το χρώμα της αγαπημένης σου σκιάς ή η μυρωδιά του αρώματός σου, είναι πολύ πιθανό να αλλάξει η υφή τους και, κυρίως, η αποτελεσματικότητά τους.

Στην χειρότερη περίπτωση, ένα ληγμένο προϊόν μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στο δέρμα σου, φέρνοντάς σε αντιμέτωπη με έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των γυναικών.

Πώς λοιπόν θα υπολογίσεις τον χρόνο ζωής των αγαπημένων σου προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ;

Παρακάτω θα βρεις ένα πλήρη οδηγό που καλύπτει ακόμα και εκείνα που δεν έχουν ένδειξη χρόνου… ζωής!

Υγρό foundation: 6 μήνες με 1 χρόνο μετά το άνοιγμα Είτε χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου είτε ένα ειδικό πινέλο, μάλλον δεν φροντίζεις να τα πλένεις διεξοδικά πριν και μετά κάθε εφαρμογή, έτσι δεν είναι; Με κάθε εφαρμογή νέα βακτήρια αναπτύσσονται στο προϊόν. Μην το αφήσεις να γίνει επικίνδυνο.

Κρεμώδη προϊόντα: 6 μήνες με 1 χρόνο μετά το άνοιγμα Μπορεί να αφορά concealer, ρουζ και σκιές ματιών. Μετά από κάποιους μήνες, θα παρατηρήσεις την υφή του να αλλάζει. Αν έχει κάνει σβώλους, πέταξέ το! Μετά από ένα χρόνο από το άνοιγμα, πέταξέ το ούτως ή άλλως ιδίως αν πρόκειται για σκιά ματιών. Όλα τα προιόντα που έρχονται σε επαφή με την ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι καλό να αλλάζονται συχνά.

Κραγιόν: 1 χρόνο μετά το άνοιγμα Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην κρατάει κραγιόν χρόνων στο νεσεσέρ της. Αν ωστόσο έχει αλλάξει η υφή του, έχει γίνει πολύ σκληρό, ή έχει σβωλιάσει, πρέπει να το αποχωριστείς! Αν η υφή του είναι ακόμα καλή, τοποθέτησέ το στο ψυγείο για να του χαρίσεις λίγη ζωή παραπάνω.

Προϊόντα σε μορφή πούδρας: 2 χρόνια μετά το άνοιγμα Τα ρουζ, τα foundation, οι πούδρες και τα highlighter είναι από τα μακροβιότερα προιόντα στο νεσεσέρ σου. Φρόντισε να πλένεις συχνά τα πινέλα και τα εργαλεία του μακιγιάζ σου για να τα κρατήσεις άθικτα για πολύ περισσότερο.

Eyeliner: Υγρό 3 μήνες, Μολύβι 2 χρόνια Όπως έχεις ήδη καταλάβει, οι υγρές φόρμουλες αλλοιώνονται πολύ πιο γρήγορα. Αν λοιπόν ψάχνεις διάρκεια προτίμησε τα κλασικά μολύβια και διατήρησέ σε ένα ξηρό περιβάλλον (δηλαδή, όχι στο μπάνιο σου) για να σου κρατήσουν χρόνια!

Μάσκαρα: 3 μήνες μετά το άνοιγμα Το μόνο προιόν που δεν θα βρεις σε καμία άλλη μορφή από την υγρή, έχει και την βραχύτερη περίοδο ζωής. Απόλαυσε την μάσκαρά σου για όσο κρατήσει! Αν ωστόσο πάθεις οποιαδήποτε μόλυνση στο μάτι, πέταξε την αφού έχει ήδη μολυνθεί!

Ενυδατική κρέμα: 6 μήνες (βαζάκι), 1 χρόνος (μπουκάλι με αντλία) Πώς θα την κρατήσεις άθικτη για περισσότερο; Βγάλτην από το βαζάκι με μίας χρήσεως μπατονέτα και όχι τα δάχτυλά σου. Επιπλέον αν χρησιμοποιείς μπουκάλι με αντλία, απόφυγε την επαφή των δακτύλων με το στόμιό της.

Αντηλιακό: 1 χρόνος Πέταξε το αντηλιακό που έμεινε από πέρσι το καλοκάιρι! Η προστασία που σου παρέχει φθίνει μετά από ένα χρόνο μετά το άνοιγμα. Μην παίζεις με την υγεία του δέρματός σου… Ούτως ή άλλως, αν χρησιμοποιείς την συνιστώμενη ποσότητα για να είσαι προστατευμένη, θα τελειώσεις σίγουρα το ένα μπουκάλι!

Βερνίκι νυχιών: 1 χρόνος Κι όμως! Τα αγαπημένα σου βερνίκια διαρκούν έναν μόλις χρόνο! Δεν πρόκειται να απειλήσουν την υγεία σου, όμως μάλλον θα κιτρινίσουν τα νύχια σου και θα εμφανίζουν μικρές φουσκαλίτσες κάθε φορά που το χρησιμοποιείς.

Άρωμα: 8 με 10 χρόνια   Κράτα τα αγαπημένα σου αρώματα μακριά από τις ακτίνες του ήλιου και τα γεμάτα υγρασία περιβάλλοντα προκειμένου να διατηρηθεί ακέραια η μυρωδιά τους.