Μαζί με την Ουκρανία διαλύεται και η ψευδαίσθηση ισχύος της Δύσης – K. Μπογδάνος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Παρακολουθήστε αυτήν την ανατριχιαστική ομιλία. Δείτε την ολόκληρη, χωρίς μεροληψία, χωρίς οπαδισμό, ώστε να κατανοήσετε το πώς και γιατί η εποχή στην οποία μεγαλώσαμε παρέρχεται ανεπιστρεπτί. Δείτε την με συνείδηση ότι παρακολουθείτε την ιστορία να γράφεται μπροστά στα μάτια σας. Είναι ίσως το σημαντικότερο ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία, όσο ζούμε, μετά την πτώση του τείχους και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του ανατολικού μπλοκ.

Ο Πούτιν δεν αμφισβήτησε απόψε μόνο την ακεραιότητα της Ουκρανίας. Όλος ο μεταπολεμικός κόσμος τίθεται πλέον ξεκάθαρα υπό αίρεση. Τα ιστορικά τετελεσμένα των τελευταίων εβδομήντα ετών, οι διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί, το διεθνές δίκαιο, οι συμμαχίες, οι υπερεθνικοί οργανισμοί και οι αυταπάτες μιας νομιμότητας που απορρέουν από αυτούς, όλα καταρρέουν μπροστά στον αναθεωρητισμό εκείνου που έχει ακλόνητη πολιτική εξουσία, οικονομική και στρατιωτική ισχύ – και την αποφασιστικότητα να την χρησιμοποιήσει.

Μπροστά στα μάτια μας δεν διαλύεται μόνο μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και η φαντασίωση ισχύος της Δύσης ως χώρου και συνόλου φιλελεύθερων και δημοκρατικών κρατών. Το απολυταρχικό μοντέλο αποδεικνύει κυνικά, ότι είναι σε θέση να φέρνει τις αυτοκτονικές δημοκρατικές κοινωνίες της τρυφηλότητας, της αποβλάκωσης και των δικαιωματισμών ενώπιον οδυνηρών τετελεσμένων. Αν νομίζει κανείς ότι υπάρχει σήμερα στον κόσμο καποιος που θα πάρει την απόφαση σταματήσει τον Πούτιν, κάνει λάθος.

Το χειρότερο; Ο μεγάλος κερδισμένος των εξελίξεων δεν θα είναι καν η Ρωσία, αλλά η τρομακτικότερη δικτατορία σήμερα στον πλανήτη, που δεν είναι άλλη από την κομμουνιστική Κίνα. Αυτή θα δώσει σωσίβιο στη ρωσική οικονομία μετά τις κυρώσεις που η σαστισμένη Δύση νομοτελειακά θα επιβάλει. Η δική της γεωπολιτική επιρροή είναι που θα εκτοξευθεί. Εκείνη θα ακολουθήσει στο μέλλον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το αποψινό παράδειγμα του Ρώσου προέδρου. Εκείνη, αλλά και άλλες περιφερειακές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η Τουρκία.

Ποιος φοβάται πια τις εκφυλισμένες ΗΠΑ των ιδανικών αυτοχείρων Μπάιντεν-Χάρις και ΣΙΑ, ή την αποσυντιθέμενη Ευρώπη της εθελούσιας ισλαμικής εισβολής; Μάλλον κανείς. Η Δύση, λοιπόν, που βάζει τα δήθεν δικαιώματα κάθε μειονότητας πάνω από την πλειονότητα των πολιτών της, πάνω από την επιβίωση της κουλτούρας της και του ίδιου του έθνους-κράτους, σήμερα έχει δύο εναλλακτικές: Ή θα ξυπνήσει απότομα, άμεσα, θα τεθεί σε γενικό συναγερμό και θα επιστρέψει στις παραδόσεις και τις αξίες που την κατέστησαν κραταιά επί αιώνες, ή θα πάψει για πάντα να είναι η ηγέτιδα πολιτισμική-οικονομική-στρατιωτική δύναμη του πλανήτη.

Τί σημαίνουν, τώρα, όλα αυτά για εμάς στην Ελλάδα; Πρώτα και κύρια, ένα πράγμα: Ότι πρέπει να εμπεδώσουμε χωρίς χρονοτριβή, πως πρώτη μας προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο πέραν της εθνικής μας θωράκισης και επιβίωσης. Κανείς δεν θα μας προστατεύσει από τον δικό μας αναθεωρητικό, απολυταρχικό γείτονα. Κανείς δεν θα εμπνεύσει, ούτε θα επιβάλλει στην πέμπτη φάλαγγα των ισλαμιστών, που εντός των τειχών μας συγκροτείται, τον σεβασμό στους κανόνες και τις αξίες μας. Διότι κανείς δεν θέλει, αλλά ούτε και μπορεί. Πλην ημών.

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι το μεταμοντέρνο ροζ συννεφάκι της τελευταίας τριακονταετίας – κατά την οποία ο κόσμος μας σύρθηκε στην αποβιομηχάνιση, την ομφαλοσκόπηση, τις έριδες περί του φύλου των αγγέλων, την έπαρση, τον ηθικό μηδενισμό και την αξιακή ισοπέδωση – απόψε γίνεται καπνός, μπαίνει στη νέα ιστορική εποχή, που ξημερώνει για τον πλανήτη πάνω από το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, τυφλός «τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματα».

Ανοίξτε τα αυτιά, το μυαλό και τα μάτια σας και παρακολουθήστε αυτήν την ομιλία. Ζούμε ιστορία.

Δείτε την ομιλία: