Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

346

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας προσάγεται σήμερα εκ νέου από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου στην οποία οι δικαστικές αρχές καταλογίζουν πως λίγους μήνες πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα καταλήξει, από θανατηφόρα δόση κεταμίνης που της χορήγησαν τα μητρικά χέρια, η 33χρονη είχε επιχειρήσει και πάλι να θανατώσει την πρωτότοκη κόρη της.

Η κατηγορούμενη απολογείται συμπληρωματικά σήμερα στην 18η Τακτική Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας που απαγγέλθηκε πριν λίγες ημέρες σε βάρος της και για την οποία πριν λίγες ημέρες έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Η δίωξη για το δεύτερο κακούργημα που βαρύνει την 33χρονη, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη και βασίστηκε στα στοιχεία του φακέλου που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, για την πορεία της Τζωρτζίνας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι τελικά τον Ιανουάριο του 2022 να υποκύψει στην τοξική ουσία που φέρεται να της έδωσε η μητέρα της.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η Πισπιρίγκου, όλα όσα οδήγησαν τότε, στο να αποκτήσει μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία, το 9χρονο παιδί, ήταν εγκληματικές ενέργειες της μητέρας του.

Ο επίμαχος χρόνος ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2021 όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο.

Την επίμαχη ημέρα το κοριτσάκι εισήχθη στο Νοσοκομείο, με την μητέρα να δηλώνει στους γιατρούς πως η Τζωρτζίνα εμφάνιζε σπασμούς. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε η 9χρονη δεν επιβεβαίωσαν καμία παθολογική κατάσταση. Ωστόσο το παιδί στις 11 Απριλίου 2021 υπέστη καρδιοαπναπνευστική ανακοπή με την μητέρα να ειδοποιεί τους γιατρούς με τρόπο ,όπως αναφέρεται στην δικογραφία, μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμο για την σοβαρότητα της κατάστασης. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε, όταν νοσοκόμα είδε την Τζωρτζίνα μελανιασμένη και σήμανε συναγερμό στους γιατρούς.

Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα να καταστεί παραπληγική.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ερευνάται αν είχε εμπλοκή στους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, υπόθεση που χειρίζονται οι Εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι σε λίγες μέρες αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει και τη δική τους έρευνα για την υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.