Με γυναίκες μέλη του κοινοβουλίου και της Women Act συναντήθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου

aggelopoulou

Βρέθηκε με γυναίκες της πολιτικής.

 

Σε παραδοσιακό καφέ – ουζερί μέσα στην κεντρική αγορά «Καπάνι» συναντήθηκε και παρακάθισε σε γεύμα με γυναίκες εκπροσώπους του κοινοβουλίου και της οργάνωσης Women Act , η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Η πρόσκληση μπορεί να ήταν δική μου, αλλά με τιμά που την αποδέχθηκαν όλες αυτές οι δυναμικές γυναίκες, γυναίκες επιτυχημένες που έχουν περάσει από πολλούς αγώνες» δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, παρουσία των γυναικών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Η συνάντηση έγινε σε χαλαρό κλίμα, σε δύο τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την εστίαση και με μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό.

Η κ. Αγγελοπούλου εξέφρασε την αγάπη της για τη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζοντας ότι γνωρίζει την πόλη από τα φοιτητικά της χρόνια, ενώ ευρισκόμενη στην παρέα με τις εκπροσώπους του Κοινοβουλίου επεσήμανε και τη δική της πολιτική θητεία κατά το παρελθόν στην Ελληνική Βουλή.

«Έχω περάσει και εγώ από τη Βουλή, με συγκινεί να βλέπω γυναίκες γιατί είμαι σίγουρη ότι τα κατάφεραν μόνες τους, με τη βοήθεια του κόσμου. Και αυτό θυμίζει για άλλη μια φορά, ότι τα πραγματικά τείχη της δημοκρατίας είναι στο επίπεδο των ανθρώπων που τους τιμά ο κόσμος και τους αναδεικνύει σε ένα αξίωμα» είπε η κ. Αγγελοπούλου και συνέχισε:

«Είναι χαρά μου, που είμαι στη Θεσσαλονίκη, είναι χαρά μου να προλάβω να δω γυναίκες που είναι, όχι μόνο επιτυχημένες, αλλά έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου για να πετύχουν και συνεχίζουν κάθε μέρα για να αποδείξουν, πολλές φορές, τα αυτονόητα. Τις δυνατότητες τους , τις ικανότητές τους και το μέχρι που μπορούν να φτάσουν. Για αυτό, με τιμά η παρέα τους εδώ».

Στην παρέα συμμετείχαν οι Έλενα Ράπτη και ‘Αννα Ευθυμίου (Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ), οι Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη (Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ), η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ 25, Κωνσταντίνα Αδάμου και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Επίσης, παρακάθισαν στο γεύμα, η πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act Μαίη Ζαννή, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η πρόεδρος του Καυτατζόγλειου σταδίου Καλυψώ Γούλα, η επιχειρηματίας Ελεάνα Βλάχου- Τζιτζικώστα, και η δικηγόρος Μαρίνα Καλαϊτζή.

Η Women Act ιδρύθηκε το 2017 και είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, ανοιχτή σε όλες τις γυναίκες, η οποία τάσσεται κατά των έμφυλων ανισοτήτων και ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους, ώστε να διακριθούν και να διεκδικήσουν το δικαιωματικό τους ρόλο στην προσωπική, κοινωνική, επαγγελματική ζωή και στη δημόσια σφαίρα.