Με κρύο κάνει ποδαρικό ο Δεκέμβρης

205

 

 

Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, αλλά το κρύο θα γίνει αισθητό κατά διάρκεια της ημέρας.

 

Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και ο ήλιος θα κυριαρχήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας. Θα παραμείνουν λίγες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα, που ίσως δώσουν ένα ψιλόβροχο, πολύ γρήγορα όμως θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ακόμα και στις νοτιοανατολικές περιοχές.

 

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται αίθριος καιρός, με αραιή συννεφιά. Προς το απόγευμα όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει στο βόρειο Ιόνιο.

 

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, τόσο νωρίς το πρωί, όσο και το μεσημέρι. Οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 12 στα βόρεια, 14-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειώσει πτώση και στο Αιγαίο. Όπου αναμένονται θερμοκρασίες από 13 στα βόρεια μέχρι 17-18 στα νότια τμήματα.

 

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα στραφούν και πάλι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.

 

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά με κρύο το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5, στο Σαρωνικό μέχρι 6 μποφόρ.

 

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και γενικά αίθριο καιρό. Χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το θερμόμετρο από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητούς ανέμους 2-4 μποφόρ.