Με κυρώσεις απειλεί ο Μπάιντεν τη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να μιλήσει με μια φωνή για να απαιτήσει από τον στρατό να παραδώσει αμέσως την εξουσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι θα επανεξεταστούν αμέσως οι κυρώσεις που είχαν αρθεί κατά την τελευταία δεκαετία, προειδοποιώντας ότι μπορεί να τις επαναφέρει.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι η ανακοίνωση του Δημοκρατικού προέδρου για τη Μιανμάρ συνιστά ένα μήνυμα για όλες τις χώρες της περιοχής.

Οι στρατιωτικοί έχουν συλλάβει και φυλακίσει την πρωθυπουργό της χώρας, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, και άλλα πολιτικά πρόσωπα στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου Νοεμβρίου, με τη μεγάλη νίκη της πρωθπουργού, ήταν αποτέλεσμα νοθείας.

Τα δίκτυα (τηλεφωνία, ίντερνετ) στην πόλη Γιανγκόν «έπεσαν» από το πρωί και στρατιωτικά φορτηγά σχημάτισαν φραγμούς με συρματοπλέγματα. Το κρατικό δίκτυο (MRTV) σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του, ενώ οι τράπεζες έκλεισαν σε ολόκληρη τη χώρα.