Με μεγάλες εντάσεις έκλεισε για το Πάσχα η Βουλή

Με την κυβέρνηση να ρυθμίζει με τον «παραδοσιακό» τρόπο, μέσω τροπολογιών, εκκρεμότητες διαφόρων υπουργείων και την αντιπολίτευση να της ασκεί κριτική για την τακτική αυτή, καθώς και με εκατέρωθεν αιχμές για τις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις, ολοκληρώθηκε χθες το νομοθετικό έργο της Βουλής πριν από το Πάσχα. «Οχημα» για την προώθηση των συγκεκριμένων τροπολογιών ήταν νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον «εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων», με την κυβέρνηση να επισημαίνει ότι μέσω αυτού ρυθμίζονται τα απολύτως απαραίτητα στη βάση προθεσμιών που εκπνέουν και να τονίζει πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι πολύ λιγότερες συγκριτικά με το παρελθόν.

«Υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα. Κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης, έρχονται τέσσερις τροπολογίες από οκτώ υπουργεία», σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νεκτ. Σαντορινιός, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Χ. Θεοχάρη να απαντά: «Ο κ. Σαντορινιός, επειδή το κόμμα του έχει κυβερνήσει, ξέρει πολύ καλά πως όταν η Βουλή κλείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν επείγουσες ανάγκες των υπουργείων που είναι πιεστικές». Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Βουλής αφορά κοινοβουλευτικό έλεγχο και έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου. Ενστάσεις διατύπωσαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τα μικρότερα εξ αυτών να σημειώνουν επικριτικά ότι η εν λόγω τακτική έχει εφαρμοστεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι αντιπαραθέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν και το ζήτημα της ακρίβειας, ειδικά στον τομέα της ενέργειας. Για «εγκληματικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της Ν.Δ. στο θέμα της ενέργειας» έκανε λόγο σε ομιλία του ο πρόεδρος της Ελλ. Λύσης Κυρ. Βελόπουλος. «Οσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ η τιμή του ρεύματος», είπε ο κ. Σωκ. Φάμελλος. Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, σημείωσε η κ. Φωτεινή Μπακαδήμα (ΜέΡΑ25). «Θα τονίζουμε τα θετικά στοιχεία, όπου υπάρχουν, και θα αναδεικνύουμε τα αρνητικά σημεία του κάθε νομοσχεδίου», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου (ΚΙΝΑΛ).