Με ομίχλη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει η ημέρα

Καιρός Σήμερα Καιρός

 

Σήμερα, Δευτέρα η εξασθένηση των βοριάδων και η στροφή τους σε νοτιάδες, καθώς και η έντονη υγρασία, θα επαναφέρουν τις απαιτούμενες καιρικές συνθήκες για τη δημιουργία ομίχλης σε πολλές περιοχές, όχι μόνο της ηπειρωτικής, όσο και της νησιωτικής χώρας. Έτσι και νωρίς το πρωί, αλλά και αργά το βράδυ προβλέπονται τοπικές ομίχλες, πιθανόν κατά τόπους πυκνές.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε αραιή συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνή. Στα δυτικά και βόρεια όμως, οι νεφώσεις μετά το απόγευμα θα είναι αυξημένες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρέξει τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και αργά το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.

 

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μικρή πτώση, προσεγγίζοντας τους 19-21 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι 22 στις υπόλοιπες δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές. Σε παρόμοια επίπεδα στο Αιγαίο, οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 21-24 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο αρχικά θα είναι βόρειοι 3-5, βαθμιαία όμως μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα υποχωρήσουν σε εντάσεις 2-3 μποφόρ.

 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά, που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνή και φαίνεται πρόσκαιρα να διαλύεται μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

 

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι μουντός ο καιρός, με συννεφιά αραιή, αλλά και εδώ θα είναι πυκνή. Το πρωί ωστόσο χρειάζεται λίγο προσοχή, γιατί θα δημιουργηθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.