Με τον λαό και για τον λαό!

Τι αναφέρει στο άρθρο του ο Βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

 

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συμμετείχαν στις πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές της μεταπολίτευσης και έκαναν τη σωστή επιλογή. Δεν πρόκειται για ξύλινη έκφραση. Δεν έχει κανείς, παρά να διανοηθεί τί θα είχε συμβεί στη χώρα από το 2019 έως σήμερα, αν στα ηνία δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι, παρά το ότι η κυβέρνηση αυτή εξελέγη με θετικό διακηρυκτικό και προγραμματικό λόγο, με στόχο να διαχειριστεί την προσδοκώμενη ανάκαμψη και να φέρει την ομαλότητα, που τόσο μας έλειψε τα τελευταία δέκα χρόνια, χρειάστηκε από νωρίς να κινηθεί έξω από τα νερά της κανονικότητας και να διαχειριστεί δύο ιστορικές κρίσεις: Μία εθνική και μία διεθνή.

Από τη μία, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε ιστορία για την Ελλάδα και την Ευρώπη απέναντι σε μια Τουρκία που υπό τις διαταγές του προέδρου Ερντογάν δεν επιχείρησε τίποτα λιγότερο από υβριδική εισβολή στα χερσαία σύνορα της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξαίροντας την αποτελεσματικότητα των φρουρών της συνοριογραμμής, που επί ένα μήνα απέδειξαν ότι η Ελλάς δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για την προάσπιση της κυριαρχίας της, δεν πρέπει να ξεχνάμε τί θα συνέβαινε νομοτελειακά, αν πρωθυπουργός ήταν κάποιος διεθνιστής που πιστεύει πως δεν υπάρχουν σύνορα. Ας μην αμφιβάλλει κανείς, ότι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Ο «Θεός της Ελλάδος» όμως, που έλεγαν και οι παλαιότεροι, δεν μας προστάτευσε μόνο από την «ανοιχτωσιά» των εθνομηδενιστών. Το συχνά απείθαρχό μας έθνος, που ουκ ολίγες φορές παρουσιάζει αντανακλαστικά «γαλατικού χωριού» και αυτοκαταστροφικής ξεροκεφαλιάς, ευτυχώς βρέθηκε υπό την ηγεσία αυτής της παράταξης, αυτής της κυβέρνησης και αυτού του πρωθυπουργού όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την πρωτόγνωρη, παγκόσμια και φονική πανδημία. Όχι μόνο δεν ζήσαμε εδώ «σκηνές Μπέργκαμο», αλλά συχνά τα δύο τελευταία χρόνια δώσαμε διεθνώς θετικό παράδειγμα – για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους, όσες και όσοι, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, έδειξαν και δείχνουν ωριμότητα και υπευθυνότητα. Παρά την εύλογη κόπωση, δικαιούμαστε πια να πιστεύουμε πως και στο μέτωπο αυτό θα βγούμε τελικά νικητές.

Μέσα στην περιρρέουσα δυσκολία και την ιστορική ανωμαλία, η πατρίδα μας στέκεται όρθια και προοδεύει. Νομοθετεί μεταρρυθμίσεις-τομές, εισάγει και εμπεδώνει κανόνες, προβάλλει το αξιόπιστό της πρόσωπο στον πλανήτη, εμφυσά νέες, ωφέλιμες νοοτροπίες στην κρατική διοίκηση και μηχανή, αλλά και στον ίδιο τον λαό, που παρά τα αντικειμενικά προβλήματα αντιλαμβάνεται ότι ο βαθύς και ουσιαστικός μετασχηματισμός της Ελλάδας σε τόπο νομοκρατίας, ισονομίας, δικαιοσύνης και προκοπής δεν υπήρξε ποτέ εύκολος στόχος, αλλά είναι αναγκαίος, όσο και τελικά εφικτός. Μένει ακόμα να γίνουν πολλά, πάρα πολλά. Εις πολλά τα έτη μας στο τιμόνι της χώρας, ώστε να τα πετύχουμε. Με τον λαό και για τον λαό!

* Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, γράφει για tomanifesto.gr