Με τοπικές νεφώσεις ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο αναμένεται ο καιρός, θερμοκρασιακά τουλάχιστον, να είναι ανοιξιάτικος σε όλη τη χώρα, με τιμές σε υψηλά επίπεδα, που θα προσεγγίσουν και τους 26 βαθμούς τοπικά.
Το σκηνικό δεν θα είναι ηλιόλουστο, καθώς προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά, κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα.

Και στο ανατολικό Αιγαίο , από τη Σάμο και νοτιότερα μέχρι τη Ρόδο, περιμένουμε πρόσκαιρη συννεφιά και ίσως να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά μέχρι το μεσημέρι.

Ενώ μικρή είναι η πιθανότητα τοπικών βροχών και στα βόρεια ορεινά της χώρας το απόγευμα. Γενικά όμως αναμένονται εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων στις περισσότερες περιοχές, με αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο , αγγίζοντας ανοιξιάτικα επίπεδα. Στους 21 βαθμούς στα δυτικά, 20-24 στη βόρεια Ελλάδα και μέχρι 26 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου θα προσεγγίσουν τους 19-21 βαθμούς, τοπικά στα βόρεια παράλια της Κρήτης και 24 .

Οι άνεμοι θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο με ένταση 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, πιο πυκνές από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-23 βαθμούς, με νοτιοδυτικό άνεμο 4-5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται το πρωί και το βράδυ, με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι αρχικά 3-5 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε ασθενείς βοριάδες.