Μέχρι το 2025 το ecobonus για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία

Merkel Electric Drive

Έτσι, η γερμανική κυβέρνηση προστατεύει τους πολίτες, τη βιομηχανία, το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια.

Ένα παράδειγμα για όλους η Γερμανία αφού επεκτείνει το ecobonus για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025, προστατεύοντας στην πράξη τους πολίτες και τη βιομηχανία.  Πρόκειται για τον ίδιο νόμο που είχε ήδη διαθέσει τεράστια φορολογικά κίνητρα υπέρ εκείνων που αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο, κάτι με το οποίο συμβαδίζει και η Γαλλία, όπου η κυβέρνηση έχει διαθέσει 8 δισεκατομμύρια για το αυτοκίνητο και συνεχίζει άλλες πρωτοβουλίες.

Μέχρι το 2025 στη Γερμανία το ecobonus για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Γερμανία είναι πραγματικά με την πλευρά των καταναλωτών, των φορολογουμένων, εκείνων που θέλουν να εξελιχθούν και να αλλάξουν το αυτοκίνητο. Μια Γερμανία που βλέπει το μέλλον, το περιβάλλον και την οδική ασφάλεια, με πράξεις, όχι με λόγια.  Και για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, καθώς όσο νεότερο είναι το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερα ατυχήματα προκαλούνται.  Ένας ενάρετος κύκλος, το ΑΕΠ, η οικονομία, τα επίπεδα απασχόλησης ωφελούνται επίσης.

Αυτά είναι τα ζητήματα που αντιμετώπισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τηλεοπτική κλήση με τους υψηλότερους εκπροσώπους όλων των γερμανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Στο πιάτο, σερβιρίστηκαν ένα δισεκατομμύριο ευρώ που η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα διαθέσει για να συνεχίσει τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση, που αναμένεται τώρα να εξαντληθούν στα τέλη του 2021

Η νέα πρόταση προβλέπει ότι οι κρατικές επιδοτήσεις (κατά μέσο όρο 4.500 ευρώ) για τα υβριδικά που θα συνεχιστούν αλλά μόνο μέχρι το τέλος του 2022. Για καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οφέλη είναι 6.000 ευρώ έως το 2025.

Από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2020, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία που ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των εκταμιεύσεων έλαβε περίπου 318.700 αιτήσεις, εκ των οποίων σχεδόν 194.900 για 100% αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.  Το 46% αυτών αφορά οχήματα των εμπορικών σημάτων Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Smart και BMW.  Η Γερμανία με τον τρόπο αυτό προστατεύει την βιομηχανία της και τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενεργοποιήθηκαν επίσης πρόσθετες διευκολύνσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης. Δύο χρόνια αυτού του τύπου είναι αρκετά έναντι των τριών που είχαν προηγουμένως προβλεφθεί για να επιτευχθεί μέγιστη έκπτωση στο μίσθωμα.