Μέμος Μπεγνής: Δεν καταλαβαίνω γιατί το 2022 μιλάμε για ένα gay φιλί – Μου φαίνεται αδιανόητο

Ελπίζω να έρθει μια ημέρα που τα σφαγεία θα γίνουν μουσεία» τόνισε ο Μέμος Μπεγνής μιλώντας για την απόφασή του να ακολουθήσει τον βιγκανισμό. Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» το πρωί της Παρασκευής (20/05) και υπογράμμισε πως: «Με τα ζώα θέλω να παίζω και όχι να τα τρώω. Έχω μπει στο βιγκανισμό τους τελευταίους μήνες. Έχω να φάω κρέας 10 χρόνια και ψάρι δύο χρόνια».

Σε ότι αφορά τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου, ο Μέμος Μπεγνής ανέφερε ότι: «Περίεργη συμπεριφορά, τύπου bullying, μου έτυχε στην αρχή της πορείας μου και απλά έφυγα. Λέω πάντα στα νέα παιδιά να φύγουν αν τους τύχει κάτι τέτοιο, δε φεύγουν γιατί φοβούνται, δεν ισχύει ότι δε θα βρουν άλλη δουλειά και ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα».

«Είμαι υπέρ του να κοιμούνται τα ζευγάρια σε άλλα κρεβάτια»
Ο Μέμος Μπεγνής είπε στη συνέχεια: «Η μεγαλύτερη σχέση μου διήρκησε 5-6 χρόνια. Είμαι υπέρ του να κοιμούνται τα ζευγάρια σε άλλα κρεβάτια. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν το χώρο τους. Δεν μπορώ σε μια σχέση να μπαίνω στο σπίτι και να είναι εκεί, να φεύγω να είναι εκεί. Θέλω τους φίλους μου, το ταξίδι μου, τους γονείς μου, και μετά να πάω και στη συντροφικότητα».

Σε ότι αφορά τα gay φιλιά και πως αυτά «κόβονται» από σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, ο Μέμος Μπεγνής σχολίασε: «Το ότι κόβονται από σίριαλ gay φιλιά μού δείχνει ότι η κοινωνία είναι πολύ οπισθοδρομική, μια κοινωνία ομοφοβική που δεν καταλαβαίνω γιατί το 2022 μιλάμε για ένα gay φιλί. Μου φαίνεται αδιανόητο. Είμαστε πολύ του φαίνεσθαι, η κοινωνία της ταμπέλας και του κρυφού, του “κάνε το αλλά όχι φανερά, μη σε δει ο κόσμος”».

Τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια
Τέλος, ο Μέμος Μπεγνής, αναφερόμενος στα επαγγελματικά του, είπε ότι «το καλοκαίρι θα κάνουμε με τη Ναταλία Δραγούμη περιοδεία με την παράσταση “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”. Είναι παιδική παράσταση, πολύ εντυπωσιακή. Του χρόνου θα κάνω και θέατρο και τηλεόραση».