Μενδώνη: Μέσω ΕΣΠΑ η αποκατάσταση κτιρίων που υπέστησαν ζημιές στο Τατόι

Τρία από τα επτά κτίσματα που υπέστησαν ζημίες από την πρόσφατη φωτιά στο Τατόι έχουν ενταθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα τέσσερα θα ενταχθούν στο επόμενο ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει η αποκατάστασή τους, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100.3 η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδωνη.

Εξήγησε ότι στα κοντέινερ που καταστράφηκαν από τη φωτιά υπήρχαν αντικείμενα μικρής αξίας, όπως μαγειρικά σκεύη, φιάλες μπύρας και αναψυκτικών από την κάβα, μεταλλικά αντικείμενα από τζάκια και περιοδικά της εποχής.

Η υπουργός σημείωσε ότι για να φυλαχθούν τα αντικείμενα χρειάζεται χώρος μεγαλύτερος των πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων και οι αρμόδιες υπηρεσίες τον αναζητούν.
Πρόσθεσε δε ότι μέχρι να βρεθεί, «είμαστε σε διαδικασία να θωρακίσουμε τους αποθηκευτικούς χώρους» και ανέφερε ότι έχει ζητηθεί να εκπονηθούν οι μελέτες για το σύστημα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Η κ. Μενδώνη υπογράμμισε ότι «αυτό που συνέβη στο Τατόι μας έχει πονέσει όλους» και τόνισε ότι υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική φύλαξη αλλά και πυροσβεστικά οχήματα μέσα στο χώρο του Τατοΐου.