Η υπογραφή συμφωνίας για τα ορυκτά ανάμεσα στην Ουκρανία και τις ΗΠΑ σημαίνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανάγκασε τελικά το Κίεβο να πληρώσει για την αμερικανική βοήθεια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Τώρα θα πρέπει να πληρώσουν για στρατιωτικές προμήθειες με τον εθνικό πλούτο μιας χώρας που χάνεται», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ, σε ανάρτησή του στο Telegram.
Russian security official Dmitry Medvedev says that the signing of a minerals deal between Ukraine and the United States meant #US President Donald Trump had finally forced Kyiv to pay for US aid. #Ukraine pic.twitter.com/h8iMq7v2k1
— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) May 1, 2025
Το Κρεμλίνο δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τη συμφωνία που υπεγράφη χθες, Τετάρτη, ύστερα από έντονη προώθησή της από τον Τραμπ, η οποία θα προσφέρει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση σε νέες συμφωνίες για τα ουκρανικά ορυκτά και θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Πηγή: OnAlert.GR