Μερκούρη: Η συνταγή της για το τέλειο ριζότο με μύδια και πατάτες

455

Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας.

 

Η Δωροθέα Μερκούρη παρουσιάζει τα μυστικά της ιταλικής σπιτικής κουζίνας με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Στη στήλη της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» με τίτλο «Cucina con doro», μας δείχνει πώς να φτιάχνουμε λαχταριστές αυθεντικές ιταλικές συνταγές, εύκολα και γρήγορα.

Οι σημερινές συνταγές είναι ριζότο με μύδια και πατάτες (Risotto patate e cozze) και σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια και παρμεζάνα (Trecce alla Dorotea).

Θα χρειαστείτε:

Για το ριζότο με μύδια και πατάτες:

  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • ½ κιλό μύδια φρέσκα
  • 300 γρ. πατάτες
  • 250 γρ. ρύζι arborio
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • Αρκετός μαϊντανός
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Ένα λίτρο ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια και παρμεζάνα:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά trecce
  • ½ κιλό ντοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκος βασιλικός
  • 70 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 γρ. flakes παρμεζάνας
  • Αλάτι & πιπέρι

Ακολουθήστε τις οδηγίες της Δωροθέας Μερκούρη στο βίντεο και γεμίστε την κουζίνα σας με αρώματα ιταλικής νοστιμιάς: