Μεσολόγγι – Τι λέει o γιατρός που παρουσίασε πλαστό πιστοποιητικό νόσησης

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης που προσκομίζουν οι αντιεμβολιαστές προκείμενου να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Ντόμινο καταγγελιών από την Πάτρα, και το Μεσολόγγι, μέχρι και την Καβάλα και την Δράμα.

Γιατρός στο νοσοκομείο Μεσολογγίου κατηγορείται ότι παρουσίασε θετικό PCR ΤΕΣΤ ασθενή COVID 19 σαν δικό του προκείμενου να αποφύγει τον εμβολιασμό του.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο νοσοκομειακός γιατρός αρνήθηκε ότι προσκόμισε πλαστό τεστ νόσησης και ανέφερε:

”Εγώ για να ταξιδέψω έκανα ένα τεστ. Αυτό βγήκε θετικό, μετά από διάφορες εδώ… μου είπε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας «έχεις τίποτα κάνα σύμπτωμα;» , όχι, ε έλα να το επαναλάβεις κ.τλ. Έκανα την επανάληψη, βγήκε αρνητικό, ζήτησα οδηγίες και μου είπαν να γυρίσω στην υπηρεσία μου, γύρισα και μετά από μια βδομάδα εμβολιάστηκα.”

Η καταγγελία ερευνάται και σύμφωνα με πληροφορίες θα διενεργηθεί έλεγχος DNA για να διαπιστωθεί αν το θετικό PCR τεστ που προσκομίσθηκε αρχικά έχει το ίδιο γενετικό υλικό με τα δύο αρνητικά pcr test.

”Γενικά είχα κάποιες επιφυλάξεις, για τα εμβόλια κ.τλ, ντάξει ήμουν λίγο φοβισμένος” προσθέτει ο καταγγελόμενος.

Το παρασκήνιο

Οι εισαγγελικές αρχές της περιοχής έχουν ενημερωθεί, και ο καταγγελόμενος γιατρός από το Μεσολόγγι θα κληθεί σε απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, o συγκεκριμένος κατέχει σημαντική θέση για πολλά χρόνια στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

Ταυτόχρονα, η ΕΔΕ, αναμένεται να εξετάσει αν έχουν δοθεί και άλλα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης σε γιατρούς και νοσηλευτές όχι μόνο του Μεσολογγίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ότι αφορά πάντως στον γιατρό που καταγγέλλεται για το πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το θετικά επίχρισμα κορωνοϊού το έδωσε συγγενής του.

Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης σε Καβάλα και Δράμα

Το ντόμινο των καταγγελιών για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης έφτασε και στην βόρεια Ελλάδα.

Στην Καβάλα, 16 πιστοποιητικά νόσησης έχουν μπει στο μικροσκόπιο μετά από αναφορές για πλαστογραφημένα δείγματα.

Στο Νοσοκομείο Καβάλας έχουμε 16 πιστοποιητικά νόσησης, απ’ την ημέρα δημοσίευσης στο ΦΕΚ, τα οποία είναι όλα στο εργαστήριο το δικό μας, το μικροβιολογικό εργαστήριο το δικό μας, στο Νοσοκομείο μας, στο οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά όμως, όλα αυτά τα περιστατικά τα κάνουμε ό,τι λέει το πρωτόκολλο.

Αν και δέκα υγειονομικοί του νοσοκομείου Καβαλάς έχουν καταθέσει πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο μήνα, ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι δεν του έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία.

Στη Δράμα αν και υπάρχουν αναφορές για παράνομα πλαστικά πιστοποιητικά νόσησης, επισήμως δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία στο νοσοκομείο, χωρίς αυτό να αποκλείει βέβαια την πιθανότητα να έχουν πιστοποιηθεί από άλλο νοσοκομείο ή εμβολιαστικό κέντρο.