Μεσσήνη: «Υπάρχει ακόμα κίνδυνος να χάσει την όρασή της» η 49χρονη που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό υγρό

Μάχη δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να σώσουν την όραση της 49χρονης, που είναι το θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της στην Μεσσήνη. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει κατηγορηματικά ότι σκοπός ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Η 49χρονη που δέχθηκε την επίθεση με το καυστικό υγρό στη Μεσσήνη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική με τα εγκαύματα στο δεξί της μάτι να είναι ιδιαίτερα σοβαρά. «Η κατάσταση της υγείας της 49χρονης γυναίκας είναι πολύ καλύτερη» τονίζει, μιλώντας στο newsit.gr, η διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη.

Ωστόσο επισημαίνει ότι ακόμα δεν έχει αποπεμφθεί ο κίνδυνος να χάσει την όρασή της στο μάτι. «Έχει πολύ χρόνο μπροστά της, ανακτάται σιγά-σιγά. Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας «το να την μεταφέραμε σε ειδική οφθαλμολογική κλινική της Αθήνας ήταν ένα σενάριο στην περίπτωση που η φαρμακευτική αγωγή δεν την “έπιανε” και χρειαζόταν μεταμόσχευση κερατοειδούς. Αλλά ευτυχώς αντιδρά καλά, και η ίδια είναι δυνατή».

Την στιγμή που ο 50χρονος καθ’ ομολογία δράστης «δείχνει» ως κίνητρο για την επίθεση τις οικονομικές διαφορές του ζευγαριού, ο δικηγόρος της 49χρονης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Δεν υπήρχαν οικονομικές διαφορές όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, διότι δεν είχαν ούτε κοινούς λογαριασμούς, ούτε κοινή περιουσία να την χωρίσουν».

Ο κος. Θεοδωρόπουλος τονίζει ότι «η δικαιολογία ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν οι οικονομικές διαφορές καταπίπτει», ενώ επισημαίνει ότι «υπάρχουν και οι μαρτυρίες και των τεσσάρων ενηλίκων τέκνων που βεβαιώνουν ότι η μητέρα τους και ο πατέρας δεν είχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους».

Ο δικηγόρος της 49χρονης χαρακτηρίζει την επίθεση που της έγινε από τον πρώην σύζυγό της ως απόπειρα ανθρωποκτονίας. «Η επίθεση που δέχτηκε η εντολέας μου κλείνοντάς της το στόμα και την μύτη με πανί ποτισμένο με υδροχλωρικό οξύ ήταν καθαρά απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το modus operandi του καθ’ ομολογίαν δράστη ήταν ικανό να επιφέρει τον θάνατο της 49χρονης».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης γυναίκας, που είναι μητέρα συνολικά έξι παιδιών, «η υπεράσπιση δήλωσε σήμερα παράσταση πολιτικής αγωγής ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας της Καλαμάτας στο Πρωτοδικείο και υποστήριξη της κατηγορίας ενώ θα προσκομίσουμε έγγραφα, ιατρικά πιστοποιητικά το οποία βεβαιώνουν την βλάβη την οποία έχει υποστεί η εντολέας μου και τις μαρτυρίες του ιδιοκτήτη του καθαριστηρίου όπου εργάζεται το θύμα και τις μαρτυρίες των τεσσάρων ενηλίκων τέκνων του πρώην ζευγαριού».