Μετά τα beach πάρτι έρχονται τα rave πάρτι

«Βόμβες» υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Σε «φωλιά» του κορωνοϊού έχουν μετατραπεί τα πάρτι όπου χιλιάδες νέοι χορεύουν o ένας δίπλα στον άλλον στους ξέφρενους ρυθμούς των dj’s, τραγουδούν δυνατά και κανένας δεν φορά μάσκα ούτε τηρεί τα μέτρα προστασίας παρά τον συνωστισμό.

Στον απόηχο του περιβόητου πάρτι που διοργανώθηκε σε beach bar στον Άλιμο, πριν από μερικές ημέρες, προκαλώντας μάλιστα και την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπουλου, στο φως έρχονται και άλλες επιδημιολογικές «βόμβες» που είναι έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή εκτοξεύοντας τον ήδη αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων.

Πρόκειται για παράνομα υπαίθρια ρέιβ πάρτι που επιστρέφουν από το παρελθόν και τα οποία λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Κάθε Σαββατοκύριακο, σε εγκαταλελειμμένες πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε ακάλυπτους χώρους και ταράτσες, διοργανώνονται τέτοιου είδους πάρτι. Οι ανακοινώσεις και οι ανοιχτές προσκλήσεις δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες νέοι, όπου γι’ αυτούς οι λέξεις μάσκες και αποστάσεις είναι λέξεις άγνωστες, σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός, πηγαίνουν σε αυτά τα παράνομα πάρτι όπου η μουσική είναι στη διαπασών, το αλκοόλ ρέει άφθονο και ο ένας είναι πάνω στον άλλον.

Παρά την ανησυχητική ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και παρά τους περιορισμούς στη διασκέδαση που επέβαλε η κυβέρνηση κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι διοργανωτές των υπαίθριων ρέιβ πάρτι όχι μόνο δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν φρένο, αντίθετα επιταχύνουν προκειμένου να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος εις βάρος φυσικά της δημόσιας υγείας.