Μια εντυπωσιακή Mustang GT 500 φτιαγμένη από ξύλο (Vid)

Οι ξυλοκατασκευές έχουν τις δικές τους διαβαθμίσεις δυσκολίας.

Ωστόσο, η δημιουργία μιας Mustang από την ταινία “Gone in 60 seconds” έστω και υπό κλίμακα, έχει για όλους εμάς τους petrolheads τη δική της ξεχωριστή σημασία.


Η ξύλινη Mustang προέρχεται από το κανάλι του YouTube, «Woodworking Art» και όπως και οι άλλες δημιουργίες που έχει κοινοποιήσει στο παρελθόν, είναι εξ ολοκλήρου «στο χέρι».

Αφού σχεδιάστηκε το βασικό σχήμα του αυτοκινήτου σε δύο κομμάτια ξύλου, ξεκινά το κόψιμο των λεπτομερειών, καθώς και η σύνδεση των δύο τμημάτων. Ο τεχνίτης προχωρά στη συνέχεια και χαράζει το τμήμα της οροφής του κλασικού αμερικανικού muscle car πριν ξεκινήσει να σμιλεύει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια, τις λεπτομέρειες. Αφού δημιουργήσει τις πόρτες, το μάστορας κόβει τμήματα του ξύλου με διαφορετικά «νερά» για να παίξουν το ρόλο των παρμπρίζ εμπρός και πίσω.


Αναμφίβολα το πιο δύσκολο κομμάτι της συγκεκριμένης κατασκευής και αυτό με τις περισσότερες λεπτομέρειες για να αποτυπωθούν σωστά ως αντιγραφή, είναι το μπροστινό μέρος με τα φώτα και τη μάσκα. Στο video που ακολουθεί φαίνεται η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, με λεπτομέρειες όπως είναι ο επιλογέας των ταχυτήτων, ενώ εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην αναπαράσταση του κινητήρα σε αυτή την κλίμακα.