Μια Lancia S4 Stradale με τιμή 850.000 ευρώ!

Το αυτοκίνητο αποτέλεσε μέρος μερικών σημαντικών συλλογών στο παρελθόν!

Η Lancia από την κατασκευή θρυλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων στο παρελθόν έχει βρεθεί με την παραγωγή ενός μόνο μοντέλου, του Ypsilon, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στην Ιταλία και αυτό είναι στενάχωρο.  Σε αυτό το άρθρο, ωστόσο, θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της ιστορίας της, δηλαδή την Lancia Delta S4.

Παρόλο που έμοιαζε πολύ με την κανονική Delta, το S4 δεν είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά, ούτε καν κατασκευή, καθώς χρησιμοποίησε ένα πλαίσιο με δικτυωτό πλέγμα από συγκολλημένους σωλήνες νικελίου-χρωμίου και έναν κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο για καλύτερη κατανομή και χειρισμό βάρους. 


Μια Lancia Delta S4 Stradale αναζητά έναν νέο ιδιοκτήτη

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά των 1.8 λίτρων συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο αποδίδοντας λίγο λιγότερο από 250 ίππους, περίπου το ήμισυ της έκδοσης των ράλι.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από την ιστορική ιταλική μάρκα, το Lancia Delta S4 επιτάχυνε από 0 έως 96 km / h σε περίπου 6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα έφτανε τα 225 km / h.


Το μοντέλο που εμφανίζεται σε αυτό το άρθρο είναι διαθέσιμο για αγορά σε ιστότοπο για αυτοκίνητα. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1985, ωστόσο ο χιλιομετρητης αυτού του αυτοκινήτου δείχνει λιγότερο από 12.000 χλμ. Και διατηρείται σε προστατευόμενο χώρο τα τελευταία 10 χρόνια και δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Με την πάροδο των χρόνων, η Lancia Delta S4 Stradale συμμετείχε σε μερικές συλλογές που περιλάμβαναν αρκετά αυτοκίνητα ράλι του Group Β. Η περιγραφή στην ανακοίνωση πωλήσεων αναφέρει ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί πολύ καλά. 


Όσον αφορά την τιμή, ο πωλητής ζητά 850.000 ευρώ για αυτό το υπέροχο στολίδι.