Μικρή Μαντλίν: Έρευνες της γερμανικής αστυνομίας σε κρυμμένο υπόγειο στο Ανόβερο

Σπιθαμή προς σπιθαμή και με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και εκσκαφέων, οι αστυνομικοί ερευνούν αναζητούν στοιχεία για τη μικρή Μαντλίν Μακάν σε χωράφι που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Ανόβερου.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι Αρχές φαίνεται πως έχουν εντοπίσει εκεί θεμέλια μιας παλιάς κατοικίας που περιλάμβανε ένα θαμμένο υπόγειο, που ανήκε στο φερόμενο ως δράστη της απαγωγής της Μαντλίν, τον Κριστιάν Μπρίκνερ.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είπε ότι έχουν μεταφερθεί μεγάλες ποσότητες χώματος και πολλές πέτρες εκτός του χώρου αυτού.

Προς το παρόν, οι Αρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία για τα αποτελέσματα των ερευνών τους που ξεκίνησαν την Τρίτη.

Η τοπική εφημερίδα Hannoverscher Allgemeine Zeitung (HAZ) έγραψε ότι ένας σκύλος κατάφερε να μπει σε ένα κοίλωμα, κάτω από το παλιό, πλακόστρωτο πάτωμα του σπιτιού.

Ένας γείτονας είπε, εξάλλου, στην εφημερίδα Bild ότι το κελάρι υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και δεν καλύφθηκε όταν κατεδαφίστηκε το υπόστεγο που υπήρχε στο χωράφι αυτό, στα τέλη του 2007.

Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊχ, που είναι αρμόδια για την έρευνα, δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με τη HAZ, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, ο 43χρονος Κρίστιαν Μπ., ζούσε στο Ανόβερο το 2007, τη χρονιά δηλαδή που εξαφανίστηκε η 3χρονη Βρετανίδα.

Η υπόθεση της 13χρονης έχει πάρει νέα ώθηση μετά τη σύλληψη του βασικού ύποπτου.

Οι γερμανικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι η Μαντλίν είναι νεκρή.

Η εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Εισαγγελέα στο Μπράουνσβαϊχ, Τζούλια Μέγιερ, επιβεβαίωσε ότι η Αστυνομία ψάχνει σε κήπο σπιτιού.

Μάλιστα, στην έρευνα χρησιμοποιείται και εκσκαφέας. Προφανώς οι αστυνομικοί υποψιάζονται ότι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση Μαντλίν είχε θάψει κάτι στην αυλή του σπιτιού, την περίοδο που έμενε εκεί.