Μήνυση κατέθεσε ο Κύρτσος κατά ΕΥΠ, διοικητή και της εισαγγελέως της

266

Μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατέθεσε για την παρακολούθησή του ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. Σε δήλωσή του ο κ. Κύρτσος είπε «Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και συγκεκριμένα κατά του πρώην διοικητή της Παναγιώτη Κοντολέοντα, της εισαγγελέως Εφετών διορισμένης στην ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου και Ευαγγελιας Γεωργακοπουλου, αξιωματικός της ΕΛΑΣ στην ΕΥΠ, για τη νόμιμη επισύνδεση του κινητού του, βάσει τουλάχιστον του δημοσιέυματος της Euractiv, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος, όσο και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά τους από την ΕΥΠ. Στη μήνυσή του κάνει λόγο για 9 νόμιμες επισυνδεσεις από ΕΥΠ σε διάστημα 18 μηνών.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Κύρτσου

Εξερχόμενος ο κ. Κύρτσος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών δήλωσε: ««Κατέθεσα μήνυση εναντίον αυτών που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Αντιδρώ ως Έλληνας Πολίτης, γιατί θεωρώ ότι καταπατώνται τα συνταγματικά και δημοκρατικά μου δικαιώματα. Φυσικά αντιδρώ και ως Ευρωβουλευτής γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο να συμμετέχω στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του ΕυρωπαΊκού Κοινοβουλίου και να θεωρούμαι ύποπτος, επικίνδυνος μάλλον για την εθνική ασφάλεια στην πατρίδα μου. Αυτά είναι απαράδεκτα και ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά θα δώσω και μια ευρωπαϊκή συνέχεια στην υπόθεση»

Ο δικηγόρος του Γιώργου Κύρτσου, Γιάννης Ματζουράνης δήλωσε: «Με τη σημερινή δήλωση ο κ. Κύρτσος ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις και να αντισταθούν σε πιέσεις. Με την ελπίδα να μην λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΥΠ και της Cosmote»