Μηταράκης από Λέσβο: Η ΕΕ να επιδείξει απτή αλληλεγγύη

Την απτή αλληλεγγύη της ΕΕ στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης από τη Λέσβο.

Ο κ. Μηταράκης βρέθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων που στήθηκε στο νησί μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μόρια εκκενώθηκε με ασφάλεια, ενώ παρασχέθηκε φαγητό, νερό και ιατρικό υλικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που μετεγκαταστάθηκαν στο προσωρινό στρατόπεδο που δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει καταφύγιο και ασφάλεια σε όλους.

Να θυμίσουμε εδώ πως το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που βρίσκεται επίσης στη Λέσβο, ανακοίνωσε τη σύλληψη βασικών υπόπτων για τις φωτιές στη Μόρια.

Νότης Μηταράκης: Η ΕΕ να επιδείξει απτή αλληλεγγύη

«Σήμερα η ΕΕ πρέπει να επιδείξει πως μπορεί να βρει λύσεις για το κοινό πρόβλημα και επίσης πως προσφέρει απτή αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης υποδοχής» δήλωσε στα αγγλικά ο Νότης Μηταράκης, παρουσία του Σαρλ Μισέλ.

 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε όλοι κοινές προκλήσεις. Τα ελληνικά νησιά έχουν βιώσει σημαντικές μεταναστευτικές ροές τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση.