Μητσοτάκης: Αρνητικό το τεστ κορωνοϊού – Είχε συναντηθεί με τον Μακρόν

Μητσοτάκης

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ για τον κορωνοϊό που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ελέγχεται τακτικά, ειδικά μετά τα ταξίδια του στο εξωτερικό.

Το τελευταίο τεστ, επίσης αρνητικό, έγινε υπό το φως της ανακοίνωσης από την γαλλική προεδρία ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί προ ημερών με τον κ. Μακρόν, στην τελευταία συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο μεταξύ άλλων και τις κυρώσεις για την Τουρκία.

Αντίθετα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του και θα παραμείνει σε αυτοαπομόνωση, επειδή έχει έρθει σε επαφή με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Σάντσεθ και Μακρόν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι. Βίντεο από τη συνάντηση δείχνει και τους δύο ηγέτες να φορούν μάσκα και να μην κάνουν χειραψία.

Ο Σάντσεθ, η σύζυγος του οποίου είχε μολυνθεί από covid-19 τον Μάρτιο, θα υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.

Σε απομόνωση τέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ, επειδή και αυτός είχε έρθει σε επαφή με τον Γάλλο Πρόεδρο.