Μητσοτάκης για Metoo: «Δίνουμε την ασφάλεια στα θύματα να αναζητήσουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη»

Μίλησε στη Βουλή.

 

Σημαντική κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε το κίνημα Metoo με τις γυναίκες που καταγγέλλουν δημόσια φαινόμενα κακοποίησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμητικής για την ημέρα της γυναίκας, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνίδες μπόρεσαν και εξέφρασαν δημόσια κρυμμένα μυστικά που μέχρι σήμερα ήταν βαθιά καταχωνιασμένα στις ψυχές τους. Μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα θέματα και δίνουμε ασφάλεια στα θύματα να αναζητήσουν το δίκιο τους πηγαίνοντας στη δικαιοσύνη! Είναι πολύ σημαντική κατάκτηση για την κοινωνία που πρέπει να χαιρετίσουμε συνολικά ως Βουλή και πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμα, τη σημασία του αγώνα που δίνουν καθημερινά οι νοσηλεύτριες, δασκάλες, εργαζόμενες σε super market, προκειμένου να ξεπεραστεί η πρωτοφανής πανδημική κρίση, ενώ απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός πως για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία εκλέχθηκε γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ενδεχομένως να ήταν αδιανόητο πριν κάποιες δεκαετίες, ίσως να μην ήταν αυτονόητο πριν δύο χρόνια! Πλέον είναι κεκτημένο και ίσως να συνιστά απόδειξη του τι σημαίνει πρόοδος! Μια τολμηρή πρωτοβουλία να μετατρέπεται σε πραγματικότητα», κατέληξε.