Μητσοτάκης: Ρωτήστε τον κ. Ανδρουλάκη τι εννοούσε με το «πολιτικό πρόσωπο»

Ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και κατά την οποία τόνισε πως θα επιλέξει για πρωθυπουργό «πολιτικό πρόσωπο».

«Κύριε Πρόεδρε, δεν ξέρω αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε για τις προϋποθέσεις συνεργασίας μετεκλογικά όπως τις περιέγραψε ο κ. Ανδρουλάκης και ειδικά στο θέμα του Πρωθυπουργού» ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο του Star Channel, Μαρία Ψαρά.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως αν θέλουν απάντηση θα πρέπει να ρωτήσουν τον Νίκο Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Ανδρουλάκη τι ακριβώς εννοούσε με αυτά τα οποία είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του.
Εγώ το μόνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή και μία σταθερή κυβέρνηση προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο πιστεύω ότι απαιτεί η σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι και γι’ αυτό διεκδικώ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν, θα πρέπει να ρωτήσετε άλλους να σας απαντήσουν τι ακριβώς εννοούν με αυτά τα οποία λένε».

«Είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει “ούτε ο ένας ούτε ο άλλος” αλλά δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε “ή εγώ ή αυτός”;»
Επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό του μότο «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος» εννοώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Απόστολο Μαγγηριάδη στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφερόμενο στο μετεκλογικό περιβάλλον σχολίασε πως: «οι πρώτες εκλογές θα δείξουν το δρόμο μιας κυβέρνησης» ενώ αναρωτήθηκε: «Είναι εγωιστής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει “ούτε ο ένας ούτε ο άλλος” αλλά δεν είναι εγωιστές αυτοί που λένε “ή εγώ ή αυτός”;»

Σε ερώτηση σχετικά με το πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟ τόνισε πως: «Απαντώ σε αυτά τα σενάρια με έναν τρόπο: Πολιτικά πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να εκφράσουν το φιλόδοξο αυτό προγραμματικό σχέδιο».