Μοιράζει γέλιο ο Βορίδης: «Η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων έγινε πολιτική της ΕΕ χάρη στον Μητσοτάκη»!

138

Στο θέμα της μετανάστευσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αναπαράγοντας το γνωστό ψευδαφήγημα της κυβερνήσεως, ότι τάχα οι λαθρομεταναστευτικές ροές στη χώρα μας είναι μειωμένες. Διερωτώμενος, «ποια χώρα, ξέφραγο αμπέλι;», παρέθεσε, αμέσως μετά, «συγκεκριμένα στοιχεία»: Το 2019 στα 110 κέντρα για μετανάστες υπήρχαν 100.000 άτομα, όταν σήμερα στα 30 κέντρα υπάρχουν 20.000.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Λογικό δεν είναι, αν έχεις μειώσει τα κέντρα να έχεις και λιγότερους λαθρομετανάστες σε κέντρα; Το θέμα είναι, πού πήγαν οι υπόλοιποι, με ποιες διαδικασίες, όπως και το πόσοι εισέρχονται στη χώρα καθημερινά. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επιταχύνει τις διαδικασίες διασποράς τους στην ελληνική επικράτεια, μέσω  διαφόρων προγραμμάτων, δεν αναιρεί τη δημογραφική αλλοίωση της πατρίδας μας, ούτε και τους κινδύνους που εγκυμονεί η συγκέντρωση ενός τεραστίου πλήθους μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

Ο κ. Βορίδης, αναφορικά στην κριτική που δέχεται από τα δεξιά του διερωτήθηκε: «Τι παραπάνω θα έκαναν από αυτό που κάνει η κυβέρνηση;», απαντώντας μόνος του: «Δεν το ξέρουμε, γιατί δεν μας το λένε, γιατί δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική από αυτήν που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε ολόκληρη την Ευρώπη». Κάποιος βέβαια θα έπρεπε να του θυμίσει τις «κλειστές δομές», χάρις στις οποίες το κόμμα του έγινε κυβέρνηση το 2019.

Και συνέχισε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε σε όλη την προσπάθεια για αυτά που οδήγησαν στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση», με το μηχανισμό κατανομής των βαρών. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε να μπει στο Σύμφωνο μια τελείως διαφορετική οπτική που δεν υπήρχε στην Ευρώπη, που είναι η οπτική της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων». Ως τώρα, συμπλήρωσε, επικρατούσε η λογική δικαιωματικών αντιλήψεων, όπως ανέφερε, με αποτέλεσμα, «να κάνουμε τους τροχονόμους». Ωστόσο, «με σκληρό αγώνα του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του ανθρώπου που λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης», η Ευρώπη οδηγήθηκε σε αλλαγή πολιτικής.

Να θυμίσουμε βέβαια, ότι στη λογική αυτών των «δικαιωματικών αντιλήψεων», που τάχα δεν υπάρχουν πια, ο Ιταλός κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, δικάζεται για το γεγονός ότι αρνήθηκε σε σκάφος ΜΚΟ να αποβιβάσει λαθρομετανάστες σε ιταλικό έδαφος και απειλείται με 6 χρόνια φυλάκιση.

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στην αυστηροποίηση των μεταναστευτικών πολιτικών της Ευρώπης παρατήρησε ότι «οι εκλογές λύνουν τα θέματα, και έξω και μέσα». Και κάπου εκεί ακύρωσε άθελά του τους διθυράμβους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς παραδέχθηκε ότι οι πολιτικές αυτές αλλάζουν, λόγω της αύξησης που παρουσιάζουν τα ποσοστά των δεξιών κομμάτων πανευρωπαϊκά. Αυτών δηλαδή, που ο κ. Βορίδης σε παλαιότερη συνέντευξή του αποκαλούσε «εθνοπαράφρονες».

Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές αυτές δεν άλλαξαν χάρις στον Μητσοτάκη, αλλά επειδή κάποιοι έβαλαν μπροστά το εθνικό συμφέρον από το να είναι αρεστοί στην Άνγκελα Μέρκελ, την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ή τον Τζο Μπάιντεν. Κάποιοι ρίσκαραν να βρεθούν ακόμη και στη φυλακή, όπως ο Ματέο Σαλβίνι, για να προστατεύσουν τους πολίτες της χώρας τους και την εθνική τους κυριαρχία, ενώ κάποιοι άλλοι, όπως ο Βίκτορ Όρμπαν φλέρταραν με τον απομονωτισμό για να μπορούν σήμερα να επιδείξουν διψήφια νούμερα αιτήσεων ασύλου, ανύπαρκτα κόστη στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και μία ευτυχισμένη και ασφαλή κοινωνία στις χώρες τους.