Μοσχαράκι κοκκινιστό

846

Συστατικά

  • 3 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 800 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθετουμε τα λαχανικά. αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για να αλευρώσει το κρέας.
  • Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μία βράση.
  • Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.