Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 1 στικ κανέλα
- 2-3 γαρίφαλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 250 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 4 μελιτζάνες
- 600 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 35-40 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο στη φωτιά.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με το θυμάρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και φέτα.