Μοσχαράκι με μελιτζάνες στη χύτρα ταχύτητας

1458

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλα
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 250 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4 μελιτζάνες
  • 600 γρ. σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο σε χοντρές φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, την κανέλα, τα γαρίφαλα, τη δάφνη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 35-40 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο στη φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε αλάτι.
  • Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με το θυμάρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και φέτα.