Μουσταλευριά με πετιμέζι

1194

Συστατικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/3 κ.γ. γαρίφαλο
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα
  • καρύδια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση και να πήξει το μείγμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σουσάμι. Αφήνουμε να καβουρδιστεί και μεταφέρουμε στο μείγμα στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου μεταφέρουμε στο ψυγείο.
  • Σερβίρουμε με την κανέλα και τα καρύδια.