Μπάμπης Στόκας: Έχω περάσει όλα τα κόκκινα φανάρια στη Συγγρού για μια τυρόπιτα- Ήρθαν με ντομάτες σε συναυλία των Πυξ Λαξ

Ο Μπάμπης Στόκας βρέθηκε σήμερα στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τις στιγμές της επιτυχίας. Προσπαθούσα να ξεχάσω τις μεγάλες στιγμές γιατί έπρεπε να τις ξεχάσω. Όταν μένεις στα ”μεγάλα” μετά κάνεις και ”μικρά” τα οποία είναι και αυτά μεγάλα. Είναι ένας αγώνας η επιτυχία, ο οποίος πολλές φορές δεν είναι και το καλύτερο γιατί δεν θα είσαι ακριβώς ο εαυτός αν θες να είσαι πάντα επιτυχημένος. Μου αρέσει η αποτυχία» εξομολογήθηκε αρχικά.

«Οι γονείς μου έλειπαν στην Γερμανία αλλά πήρα πολύ αγάπη. Την αδελφή μου την γνώρισα όταν οι γονείς μου ήρθαν στην Ελλάδα. ‘Ηρθαν όταν ήμουν 7. Γνωριστήκαμε τότε. Φύγαμε από τη Ζωγράφου και πήγαμε στο Μενίδι. Οι γονείς μου χτίσανε αυθαίρετο στο Μενίδι σε επτά μέρες. Ήμουν τσιλιαδόρος για να μην έρθει η αστυνομία όταν έριχναν τα μπετά» αποκάλυψε ακόμη ο Μπάμπης Στόκας.

Γγια την διαβίωση του στην περιοχή του Μενιδίου είπε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη περιοχή με όλα αυτά τα πράγματα που δεν είχα ζήσει. Στην εφηβεία έκανα αρκετά παραβατικά πράγματα αλλά δεν τα ήξεραν οι γονείς μου στο βαθμό που τα έκανα. Όταν πρωτοπήγα στην Κηφισιά νόμιζα πως ήμουν στο Παρίσι. Τότε είπα τότε θα φύγω και είχα στο μυαλό μου ότι δεν θέλω να ξανα γυρίσω εδώ».

Ο δημοφιλής μουσικός αναφέρθηκε και στις τρέλες που έχει κάνει σε νεαρή ηλικία αποκαλύπτοντας: «Πήγαινα πιτσιρικάς στη Συγγρού με μηχανάκια, τότε είχε φανάρια η Συγγρού, και εγώ τα πέρναγα όλα με κόκκινο για μια τυρόπιτα σε στοίχημα. Δεν σκεφτόμουν ότι θα πέθαινα εγώ, ότι θα σκότωνα κάποιον άλλον άνθρωπο. Ήταν μια περίοδος που προσπάθησα να την ξεχάσω στο κεφάλι μου. Αλλά αυτό μου έκανε πολύ καλό γιατί αυτά τα ένστικτα μου βγήκαν στο τραγούδι που είναι βιωματικό».

Μιλώντας για τους Πυξ Λαξ και στην πρώτη τους συναυλία: «Το πρώτο όνομα των Πυξ Λαξ ήταν ”Παναγία βοήθα”. Μας το είχε βγάλει μια γιαγιά γιατί κάναμε πρόβα σε ένα στουντιάκι και ερχόταν και έλεγε ”Παναγία βοήθα” ρε παιδιά, σταματήσε”».

Για τη διάλυση του συγκροτήματος ο Μπάμπης Στόκας δήλωσε: «Αγαπούσαμε πολύ την μπάντα αυτή. Παρατηρήσαμε πώς κάποιες Παρασκευές ο κόσμος που παίζαμε ήταν πολύ κάτω. Θεωρήσαμε ότι μας βαριόντουσαν. Αποφασίσαμε όλοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την μπάντα».

Σχετικά με την συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά δήλωσε ότι «Ήταν ένα λάθος για πολλούς λόγους».

Για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ο Μπάμπης Στόκας σημείωσε: «Τους έπιασε μια μανία με το ντράμερ αν το ξέραμε ή δεν το ξέραμε και μας βρίζανε. Αυτό το θεωρώ αθλιότητα. Με βρίζανε υπονοώντας ότι το ήξερα».