Μπαράζ εκταφών: Ζητούν νεκροτομές γιατί δεν πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους πέθαναν από κορονοϊό

Όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες που ζητούν να γίνει εκταφή και νεκροτομή στους συγγενείς τους, καθώς δεν πιστεύουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν από τον κορονοϊό.

“Θα φτάσουμε μέχρι τέλους όχι τίποτα άλλο για να δικαιωθεί η ψυχή του άντρα μου που δεν είχε κανένα νόσημα. Μας ταλαιπώρησαν πολύ. Πάρα πολύ. Το σύζυγο μου τον κράτησαν 6 μέρες στο ψυγείο και την 6η μέρα μας έδωσε άδεια ο Εισαγγελέας να κάνουμε νεκροψία- νεκροτομή”, είπε η σύζυγος ενός 70χρονου που δηλώθηκε ως θύμα της covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου.

Μιλώντας στο Mega και το “Live News”, η γυναίκα το διαψεύδει και ζητά από τον Εισαγγελέα να διατάξει νεκροτομή. “Οι υπεύθυνοι της ΜΕΘ είπαν (στα παιδιά μου) ότι ο πατέρας σας ήρθε εδώ κλινικά νεκρός και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ήρθε τελειωμένος. Τελικά ο άντρας μου μετά από τέσσερις ημέρες πέθανε” πρόσθεσε η σύζυγος που υποστηρίζει πως ο 70χρονος δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού αλλά από αφυδάτωση.

“Επειδή κι εγώ νοσηλεύτηκα σε άλλο νοσοκομείο, εγώ είχα πολύ καλή περίθαλψη. Με φώναζαν κάθε μέρα να πίνω τουλάχιστον τρία μπουκάλια νερό. Ενώ στον σύζυγο που ρωτούσαν τα παιδιά μου “στον πατέρα μου γιατί δεν δίνετε νερό” απαντούσαν “γιατί εμείς τους ασθενείς covid στο νοσοκομείο τους κρατάμε στεγνούς. Είχε πάθει νεφρική ανεπάρκεια, νέκρωση εγκεφάλου. Με λίγα λόγια είχε πεθάνει από αφυδάτωση”, συμπλήρωσε.

“Τρεις ιατροδικαστές λένε πως ο θάνατός του είναι αδικαιολόγητος”
Μία ακόμη νεκροτομή έγινε στον Πύργο αυτή τη φορά με στενό συγγενή του θύματος να υποστηρίζει πως το θύμα δεν κατέληξε από επιπλοκές του κορoνοϊού.

“Από τί πέθανε τελικά; Από την πείνα; Από το μικρόβιο; Από κορoνοϊό πάντως δεν πέθανε. Το νοσοκομείο του χρέωσε πως απεβίωσε από κορονοϊό, μας είπαν πως διασωληνώθηκε κιόλας, ενώ ήταν ψέματα. Δεν διασωληνώθηκε ποτέ, δεν είχε καμία πληγή, κανένα τραύμα πάνω του. Τρεις ιατροδικαστές λένε πως ο θάνατός του είναι αδικαιολόγητος, έλεγξαν όλα του τα όργανα”, δήλωσε o συγγενής στην ίδια εκπομπή.

Την ίδια ώρα οι περιπτώσεις των συγγενών που αμφισβητούν το ιατρικό πόρισμα και καταθέτουν αίτημα για νεκροτομή, ολοένα και πληθαίνουν.

Τι λένε οι ιατροδικαστές
Οι ιατροδικαστές από την πλευρά τους βλέπουν “οργανωμένη φάμπρικα” πίσω από τις αιτήσεις εκταφών, με ορισμένους να δέχονται στα γραφεία τους 2 με 3 κλήσεις την εβδομάδα.

“Αυτές οι αιτήσεις είναι από ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον κορονοϊό, δεν πιστεύουν στα επιστημονικά δεδομένα, αμφισβητούν την αιτία θανάτου αυτή και ουσιαστικά θέλουν από την επιστήμη πάλι και εδώ είναι το οξύμωρο, γιατί και ιατροδικαστική, είναι μια ειδικότητα της ιατρικής, να δώσει μία απάντηση”, σημείωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.