Μπάρες λεμονιού

1726

Συστατικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση

  • 2 λεμόνια
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 90 γρ. χυμό λεμονιού
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 6 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 γρ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη, αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 32x25 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας για να πάει παντού.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα λεμόνια σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις άκρες και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και το κορν φλάουρ.
  • Όταν η γέμιση είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω στην κρύα βάση.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ½ -2 ώρες.
  • Κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, ρίχνουμε άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.