Μπιφτέκια αλά κρεμ με παρμεζάνα από τον Πέτρο Συρίγο

485

Πεντανόστιμη συνταγή για μπιφτέκια αλά κρεμ με παρμεζάνα μαγείρεψε στο «Πρωινό» ο σεφ της εκπομπής Πέτρος Συρίγος.

Βήμα – βήμα η συνταγή και όλα τα μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα, εύκολα και γρήγορα.

Για τα μπιφτέκια:

  • 750 γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά (2 φόρες περασμένο από τη μηχανή)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο χέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 Αυγό
  • 1 τομάτα τριμμένη
  • 300 γρ ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γάλα
  • 3 κ.τ.σ Μαιντανο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι

Σάλτσα παρμεζάνας:

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ γάλα
  • 250 γρ τριμμένη Παρμεζάνα
  • 100 γρ τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα

Η εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε το ψωμί σε γάλα και στραγγίζουμε καλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μπιφτέκι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για μια ώρα

Μπιφτέκια αλά κρεμ – σάλτσα Παρμεζάνας:

  • Σε ένα κατσαρόλάκι βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το γάλα.
  • Προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
  • Όταν φτάσει σε ένα σημείο πριν χοχλάσει την βγάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε σίγα ανακατεύοντας τα τυριά.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνουμε στο σχαροτηγανο και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Όταν τα κάνουμε όλα ζεσταίνουμε την σάλτσα παρμεζάνας και τα περιχύνουμε.
  • Τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα με λίγο σχοινόπρασο