Μπόρις Τζόνσον: Συναντήθηκε με τον Τραμπ στο Τέξας – Στο μενού ο πόλεμος στην Ουκρανία

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και να συζητήσουν για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Politico, ο Τζόνσον, που εκδιώχθηκε από το αξίωμά του to 2022, περιοδεύει στις ΗΠΑ, με στόχο να προσπαθήσει να κερδίσει την υποστήριξη κορυφαίων Ρεπουμπλικανών για την Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Οι φιλο-ουκρανικές δεξαμενές σκέψης φιλοξένησαν τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό σε ένα ιδιωτικό γεύμα στο Τέξας, όπου είπε σε μια συγκέντρωση πολιτικών, δωρητών και βιομηχάνων ότι η Αμερική πρέπει να διατηρήσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Τζόνσον στις ΗΠΑ, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ – ο οποίος έχει δεχτεί κριτική για την ουδέτερη στάση του ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, ενώ έχει υποσχεθεί να επιλύσει τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες – σχεδίαζε να φιλοξενήσει τον Τζόνσον για δείπνο.

Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και εκπρόσωπος του Τζόνσον αποκάλυψε ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία ήταν «στο μενού».

«Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τη ζωτική σημασία της ουκρανικής νίκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πολιτικού.

Ο Τραμπ και ο Τζόνσον είχαν μια περίπλοκη σχέση όταν βρίσκονταν στην εξουσία. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε περιγράψει τον Τζόνσον ως «φίλο» και κάποτε τον χαρακτήρισε «Τραμπ της Βρετανίας», όμως οι δύο τους φάνηκε να έχουν αποκλίνει πολιτικά τα τελευταία χρόνια.