Muffins με γαλοπούλα και αρακά

685

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
  • 50 γρ. αρακά, ξεπαγωμένο
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα, σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρκετά εύπλαστο μείγμα. (Αν το μείγμα μας τρίβεται τότε προσθέτουμε 1 κ.γ. κρύο νερό.)
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για muffins.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στα 12 και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε η ζύμη να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς τα τοιχώματα από κάθε χαρτάκι.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.