Μυστήρια έκδοση της Porsche 911 δοκιμάζεται στο Nürburgring

415
Porsche 911 Safari Front

Ένα μυστηριώδες πρωτότυπο της Porsche 911 (992) εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nurburgring στη Γερμανία, το οποίο θυμίζει πολύ την έκδοση Safari.

Με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ορισμένα πρόσθετα πάνω από στα τόξα των τροχών, το συγκεκριμένο πρωτότυπο της Porsche απέχει πολύ από την εικόνα που έχουμε συνηθίσει.

Porsche 911 Safari

Αυτό που θυμίζει απευθείας στους φίλους της μάρκας από τη Στουτγκάρδη, είναι η έκδοση Safari που ετοιμαζόταν ειδικά για αγώνες αντοχής σε δύσκολα εδάφη. Μιλάμε για μια έκδοση του μοντέλου που υποστηρίχθηκε από την Porsche στη δεκαετία του ’70, όταν οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τελείωσαν για εκείνη και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τους αγώνες που συνδύαζαν μεγάλες αποστάσεις και σκληρά, δύσβατα εδάφη. Πολύ σύντομα εκείνο το μοντέλο κέρδισε πολλούς οπαδούς και αυτό ήταν η αφορμή για οριισμένες εταιρείες να ξεκινήσουν μετατροπές μετά την αγορά αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά των sport αυτοκινήτων αλλά και τον προσανατολισμό τους.

Porsche 911 Safari Front

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Porsche σήμερα σχεδιάζει την παρουσίαση ενός τέτοιους μοντέλου αλλά και να υπήρχε, το timing με τη δύσκολη οικονομικά χρονιά λόγω πανδημίας που «τρέχει», δεν θα επέτρεπε ένα τέτοιο άνοιγμα σε πειραματισμούς. Ακόμα και η δοκιμές εξέλιξης κάποιου νέου μοντέλου, απαιτούν κάποια επένδυση πόρων που όπως όλα δείχνουν, για φέτος δεν «περισσεύουν». Το συγκεκριμένο πρωτότυπο, με δεδομένη και την έλλειψη καμουφλάζ, θα μπορούσαμε να εικάσουμε πως είναι κάποιου βελτιωτή που έχει πάρει κάποια σχετική παραγγελία για τη μετατροπή σε κάτι πιο «ιδιαίτερο» της νέας 911 (992). Όπως φαίνεται πάντως και στο video (όπου διακρίνονται κι άλλα ενδιαφέροντα μοντέλα στην πίστα), η ταχύτητα κίνησης δεν έχει και μεγάλους περιορισμούς από την ύπαρξη των πρόσθετων στο αμάξωμα.