Μύκονος: Λουκέτο στο Principote μία ημέρα πριν τα εγκαίνιά του – Σφραγίστηκε και το 2016, αλλά… λειτουργούσε κανονικά

1749

Την ώρα που το πασίγνωστο Principote στον Πάνορμο διαφήμιζε τα αυριανά του εγκαίνια στα social media, ο δήμος Μυκόνου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσιζε ομόφωνα την σφράγιση του.

Xθες βράδυ τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες στο εμβληματικό beach bar, με το όργιο αυθαιρεσιών πάντως στο «νησί των Ανέμων» να γίνεται θέμα συζήτησης μέχρι και στο χθεσινοβραδινό debate.

Με σχετικό έγγραφο, η αρμόδια επιτροπή του δήμου Μυκόνου ενημέρωνε τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ότι η Επιτροπή αποφασίζει ομόφωνα να διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης και να σφραγιστεί το κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή Πάνορμος.

Οι ιδιοκτήτες του Principote είχαν επικεντρωθεί στα αυριανά φαντασμαγορικά εγκαίνια που ετοίμαζαν, έχοντας στείλει ήδη προσκλήσεις σε εγχώριους και διεθνείς jet setters, όμως, αιφνιδιάστηκαν από το κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο ζητούσε από τον δήμαρχο της Μυκόνου να σφραγίσει και να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος εντός 24ωρου.

Βάσει της αυτοψίας των Επιθεωρητών, κατεδαφιστέα κρίθηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών. Η αναστολή άδειας ήταν μονόδρομος μέχρι όπως λένε οι ιδιοκτήτες συμμορφωθούν στους κανονισμούς και να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα.

Χαρακτηριστικό του παραλογισμού στο νησί της Μυκόνου είναι το γεγονός πως η εν λόγω επιχείρηση, όπως άλλωστε και πολλές άλλες στο νησί δεν είχε μία άλλα δύο άδειες λειτουργίες.

Η πρώτη αυτή που είχε εγκριθεί από τον Δήμο Μυκόνου και μια γνωστοποίηση που είχε λάβει από υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επίσης θα ανακληθεί.

«Βλέπετε ότι υπήρχε ένας δαίδαλος με διάφορες επιχειρήσεις, με διάφορες γνωστοποιήσεις σε διαφορετικές υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίσουν την λειτουργία αυτού του μορφώματος η οποία γινόταν όχι με την ανοχή, αλλά με την συμπαιγνία των τοπικών αρχών», δήλωσε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης.

Σημειώνεται όιτ δεν είναι η πρώτη φορά που το Principote σφραγίζεται. Οι πρώτες κυρώσεις είχαν επιβληθεί το 2016.

Από την πλευρά του το beach bar θα προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια και εμφανίζεται διατεθειμένo να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα. Μέσω του δικηγόρου του το Principote μάλιστα προειδοποίησε πως με αυτές τις αιφνιδιαστικές κινήσεις κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι σχεδόν 700 άνθρωποι.