Μύκονος: Σύλληψη πασίγνωστου επιχειρηματία για παράνομο πάρτι με ναρκωτικά- Χειροπέδες σε ακόμη 9 άτομα

Πασίγνωστος επιχειρηματίας συνελήφθη στη Μύκονο με την κατηγορία ότι διοργάνωσε παράνομα πάρτι στην περιοχή «Φανάρι».

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον γνωστό επιχειρηματία που φέρεται ως διοργανωτής, σε 8 εργαζομένους στον χώρο, όπως και στην προσωρινά υπεύθυνη του χώρου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο δωμάτιο διαμονής του επιχειρηματία εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών και το ποσό των 5.000 ευρώ.

Κατά την έρευνα στη βίλα βρέθηκαν συσκευασίες με μικροποσότητες ναρκωτικών.

Η αναφορά της Αστυνομίας αναφέρει:

«Περί ώρα 02:00 της 04/06/2023 , με την συνδρομή εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: Από μεγάλη απόσταση ακούγονταν μετάδοση μουσικής σε πολύ δυνατή ένταση προερχόμενη από τον υπαίθριο χώρο της εκεί κατοικίας, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Κατά την είσοδο στον υπαίθριο – ανοιχτό χώρο της κατοικίας, διαπιστώθηκε να μεταδίδεται μουσική προερχόμενη από στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτές και ηχεία μεγάλου μεγέθους. Συναφώς, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σε λειτουργία παλλόμενα φώτα διαφόρων χρωμάτων, φωτορυθμικά και λέιζερ, τα οποία είχαν εγκατασταθεί σε μεταλλικές ράγες, περιμετρικά του ανοιχτού χώρου της κατοικίας.

Επίσης, υπήρχαν κινητοί πάγκοι (μπαρ) επί των οποίων, γίνονταν επεξεργασία, διαχείριση και παρασκευή αλκοολούχων ποτών, κοκτέιλ και ροφημάτων, για τελική κατανάλωση από τους παρευρισκόμενους. Από τους ίδιους κινητούς πάγκους (μπαρ) διατίθονταν επίσης συσκευασμένα – εμφιαλωμένα ποτά και αναψυκτικά τα οποία είχαν μεταφερθεί στον εν λόγω χώρο για σερβίρισμα και τελική διάθεση. Η ως άνω επεξεργασία και διάθεση, γινόταν δίχως τήρηση των διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας των ποτών, κοκτέιλ και ροφημάτων που παρασκεύαζαν ή διαχειρίζονταν εκεί. Όλα τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί, εν τοις πράγμασι, ο χώρος της κατοικίας, σε υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων – κέντρο διασκέδασης.

Η ένταση του ήχου που εκπέμπονταν και το ύψος της συχνότητας ήταν τόσο μεγάλα, ώστε να προκαλείται διατάραξη της κοινής ησυχίας των περιοίκων, σε μεγάλη απόσταση από την εν λόγω κατοικία.

Κατά την προσέγγιση του χώρου και μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των αστυνομικών, η ένταση της μουσικής μειώθηκε αισθητά ενώ υπήρχε κινητικότητα τόσο στους θαμώνες όσο και στους εργαζομένους. Η ιδιότητά μας δηλώθηκε επίσημα και ξεκινήσαμε την έρευνα – έλεγχο. Εντός της βίλας υπήρχαν περί τα 300 άτομα, ως επί το πλείστον ελληνικής υπηκοότητας».