Ν. Μανωλάκος: «Η ελληνογαλλική συμφωνία, μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης»

Στη συμφωνία, που υπέγραψε η Κυβέρνηση με την Γαλλία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Σελίδες του Σαββάτου», την 2 Οκτωβρίου 2021, στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία, ο Βουλευτής είπε, ότι η ελληνογαλλική  συμφωνία, αναμφίβολα, αποτελεί μια επιτυχία της ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε ότι το πλέον σημαντικό, είναι η ρήτρα της αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής, πρόσθεσε, όμως, ότι δεν πρέπει να καλλιεργήσουμε υπερφίαλες προσδοκίες και ότι η άμυνα της χώρας είναι πρώτιστο καθήκον των Ελλήνων, οι οποίοι  έχουμε την αποκλειστική ευθύνη υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών  μας δικαιωμάτων.

Σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Αντιστράτηγος ε.α., εκδήλωσε τη βεβαιότητα του,  ότι η συμφωνία αλλάζει τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς στην περιοχή .

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ  για υπερβολικό κόστος αγοράς των φρεγατών, ο κ. Μανωλάκος, υποστήριξε, ότι οι   οικονομικές προσφορές, σε σχέση με τις αρχικές, έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και το κόστος των τριών φρεγατών, που εκτιμάται στα 2.9 δισεκατομμύρια ευρώ,  δεν θεωρείται υπερβολικό, αν ληφθεί  υπόψη ότι, η τιμή, πέρσι το καλοκαίρι, ήταν στα 2.84 δισεκατομμύρια ευρώ, για  τα δύο μόνο  πλοία.

Κλείνοντας,  ο Βουλευτής δήλωσε, ότι  οι BELH@ARA είναι η καλύτερη επιλογή φρεγάτας και ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση που κατόρθωσε, όχι μόνον να πάρει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε φρεγάτα αλλά και την εγγύηση της ρήτρας αμυντικής συνδρομής.