Να κηρυχθεί η Κως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Κατεπείγον αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητώντας την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις δημοτικές ενότητες του δήμου Κω.

Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του περιφερειάρχη προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, αναφέρεται ότι, στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2022 εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τις Δημοτικές Ενότητες Κω και Δικαίου του Δήμου Κω, και από τα οποία προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο, που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στον περιαστικό ιστό, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, κρίνεται επιβεβλημένο να κηρυχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Κω και Δικαίου, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.