ΝΔ: Fake news ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών

Νέα Δημοκρατία

Εφάρμοσε το παράδειγμα του google translate.

 

Τα «fake news του ΣΥΡΙΖΑ» για την πλατφόρμα των φαρμακοποιών αναδεικνύει με ανακοίνωσή του, αλλά και με χαρακτηριστικά παραδείγματα, το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά τα fake news για τη Siemens και για τα self tests, που παραδόθηκαν χωρίς να πληρούν δήθεν τις προδιαγραφές, σήμερα ο ανηλεής πόλεμος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ στα self tests συνεχίστηκε, με fake news για την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ και τη δωρεάν χορήγησή τους».

Όπως είναι γνωστό, από το πρωί δημοσιεύονται στα social media φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι οποίες δείχνουν ορθογραφικά λάθη και προτάσεις που δεν βγάζουν νόημα.

«Αυτό γίνεται», όμως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου της ΝΔ, «με την ενεργοποίηση του google translate, το οποίο όταν «μεταφράζει» από ελληνικά σε ελληνικά, εμφανίζει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη».

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που δίνει η Πειραιώς, καλώντας μας να δούμε το αποτέλεσμα που προκύπτει, αν εφαρμόσουμε την ίδια μέθοδο στη… σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ιδού:

Αν πατήσουμε, λοιπόν, πάνω στις εικόνες, το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο: