Νέα απόβαση στην Κρήτη: 72 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν σε δύο λέμβους

174

Νέα περιστατικά με λαθρομετανάστες καταγράφηκαν ανοιχτά της Κρήτης, καθώς μέσα σε λίγες ώρες περίπου 72 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές λέμβους νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων και περισυνελέγησαν από σκάφος του Λιμενικού και παραπλέον πλοίο.

Διπλή κινητοποίηση ανοιχτά της Κρήτης

Οι δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τα εναέρια μέσα της Frontex να εντοπίζουν τις λέμβους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.

ΔΕΗ Fiber 1Gbps - Απόκτησέ το

Στην πρώτη περίπτωση, αεροσκάφος της Frontex εντόπισε λέμβο με περίπου 40 επιβαίνοντες, σε απόσταση 35,5 ναυτικών μιλίων από τους Καλούς Λιμένες. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε τη λέμβο και περισυνέλεξε τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Άλλοι 32 εντοπίστηκαν σε δεύτερη λέμβο

Λίγο αργότερα, εναέριο μέσο της Frontex εντόπισε και δεύτερη λέμβο, στην οποία επέβαιναν περίπου 32 αλλοδαποί.

Το σημείο εντοπισμού βρισκόταν σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Για την περισυλλογή τους κινητοποιήθηκε παραπλέον πλοίο με σημαία Λετονίας.

Οι περίπου 32 παράνομοι μετανάστες μεταφέρονται επίσης στους Καλούς Λιμένες, ενώ συνολικά από τις δύο λέμβους περισυνελέγησαν περίπου 72 άτομα.