Νέα δίκη για την υπόθεση του βιασμού της Τζιν Κάρολ ζητά ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Πέμπτη νέα δίκη για την υπόθεση που αφορά τη συγγραφέα Ε Τζιν Κάρολ, η οποία τον κατηγόρησε ότι την βίασε.

Με την απόφαση που εκδόθηκε τον Μάιο, οι ένορκοι έκριναν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση και δυσφήμιση της συγγραφέως ενώ της επιδίκασαν αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Τραμπ είχε απαλλαχτεί για το σκέλος του βιασμού.

Σε προσφυγή τους στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν ότι το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων που επιδίκασαν οι ένορκοι για το τμήμα της σεξουαλικής κακοποίησης ήταν υπερβολικό, επειδή οι ένορκοι διαπίστωσαν ότι η Κάρολ δεν βιάστηκε και ότι η συμπεριφορά την οποία ισχυρίστηκε η Κάρολ δεν προκάλεσε διαγνωσμένη ψυχική βλάβη.

Είπαν επίσης ότι το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ισχυρισμό περί δυσφήμισης ήταν «βασισμένο σε καθαρή εικασία».

Ο δικηγόρος της Κάρολ δεν σχολίασε τη νέα τροπή στην υπόθεση, αναφέρει ο Guardian.

Η αγωγή της Κάρολ, που κατατέθηκε το 2022, ανέφερε ότι ο Τραμπ τη βίασε σε ένα δοκιμαστήριο στο πολυκατάστημα Bergdorf Goodman στη Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ανέφερε ακόμη ότι ο Τραμπ τη δυσφήμισε αρνούμενος ότι συνέβη ο βιασμός.

Στις 9 Μαΐου, οι ένορκοι έκριναν ότι ο Τραμπ είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την Κάρολ. Μία ημέρα μετά την απόφαση, ο Τραμπ έκανε απαξιωτικά σχόλια για εκείνη κατά τη διάρκεια εκπομπής του CNN.

Τα σχόλια ώθησαν τελικά την Κάρολ να προσφύγει εκ νέου στο δικαστήριο για να απαιτήσει πρόσθετες αποζημιώσεις από τον Τραμπ που φτάνουν σε ύψος τα 10 εκατ. δολάρια.