Νέα επίθεση Ερντογάν: Ακατάλληλος συνομιλητής ο Μητσοτάκης

475
Ερντογάν

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν και ανήμερα της επετείου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

«Δεν είναι πλέον συνομιλητής μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι πρέπει με όσους μας βλέπουν ως εχθρούς».

Όπως αναφέρει η Υeni Safak, μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν, είπε: «o Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε, «ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας», θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τερματίσαμε τις Συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ελλάδα, τακτοποίησε τον εαυτό σου”. Δεν τακτοποιήσατε τον εαυτό σας, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου από τώρα. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο».

«Yπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφορά έκανε και για τις βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όπως είπε: «λένε ότι οι 9 βάσεις στην Ελλάδα είναι για τη Ρωσία, λένε ψέματα» σημείωσε υπονοώντας πως στρέφονται κατά της δικής του χώρας.