Νέα μεγάλη επιχείρηση στο φλεγόμενο πλοίο για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Νέα μεγάλη επιχείρηση αρχίζουν αυτή την ώρα ομάδες της ΕΜΑΚ, αλλά και ιδιώτες διασώστες για τον εντοπισμό των 11 αγνοούμενων του πλοίου Euroferry Olympia.

Μάλιστα νωρίτερα, στελέχη του λιμενικού και της ΕΜΑΚ είχαν στην διάθεση τους πληροφορίες από ιδιωτική εταιρεία, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί,  για 4 με 5 ακόμα επιζώντες.

Στο μεταξύ, ο 21χρονος Λευκορώσος που βρέθηκε ζωντανός σήμερα λίγο πριν τις 9 το πρωί, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για προληπτικό έλεγχο, καθώς ήταν εγκλωνισμένος στο φλεγόμενο πλοίο για σχεδόν 54 ώρες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Κέρκυρας, ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε το πρωί είναι πολύ καλά στην υγεία του και το μόνο που διαπιστώθηκε είναι μια ελαφρά αφιδάτωση.

Μια γυναίκα από το προσωπικό που την εξέτασε και ήξερε ρώσικα, τον ρώτησε τι ακριβώς άκουσε και ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι άκουσε 4-5 φωνές μέσα στο πλοίο.

Επιπλέον, σε λίγη ώρα αποσωληνώνεται ο 65χρονος από τη Βουλγαρία που είχε διασωθεί μαζί με έναν Αφγανό από το φλεγόμενο πλοίο το βράδυ της Παρασκευής.

«Σήμερα ελπίζουμε να έχουμε ευχάριστα νέα. Ο Λευκορώσος μπήκε στην πνευμονολογική κλινική για ενυδάτωση και περαιτέρω εξετάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά στο πλοίο, έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας καθώς από σήμερα προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς άνεμους. Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν σε περιφερειακά σημεία και όχι στο εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του, καθώς το έχει πάρει κλίση, η οποία όμως μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη.

Πηγή: skai.gr