Νέα Peugeot 3008 και 5008 – Οι Γάλλοι φρεσκάρουν τα SUVs τους (Pics)

Η Peugeot ανανεώνει αισθητικά και τα δυο SUV της, δίνοντας τους φρέσκια εμφάνιση και ένα νέο πιο μοντέρνο πρόσωπο!

Πιο μοντέρνα εμφάνιση για το 3008


Το ντεμπούτο του έκανε εχτές το ανανεωμένο Peugeot 3008, το οποίο έχοντας φρέσκια, πιο κομψή εμφάνιση και νέα χαρακτηριστικά είναι έτοιμο να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τη «μάχη» του στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.

To αναγνωρισμένο και ως «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2017 μπαίνει στη δεύτερη φάση του κύκλου ζωής του και το κάνει λαμβάνοντας σε πρώτη φάση μία νέα εμφάνιση που ξεκινάει από μπροστά και φτάνει μέχρι πίσω. Το νέο ντιζάιν είναι σύμφωνο με τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά πρότυπα της Peugeot, κάτι που φαίνεται στα LED φώτα ημέρας που εκτείνονται μέχρι κάτω, θυμίζοντας τόσο τα 508 και 208 όπως και το μικρότερο crossover 2008.

Μία άλλη προφανής αλλαγής είναι η υιοθέτηση μιας σημαντικά μεγαλύτερης μπροστινής μάσκας χωρίς πλαίσιο και επεκτείνεται κάτω από τους ανασχεδιασμένους προβολείς. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε πως το λογότυπο «3008» έχει προστεθεί πάνω από το εταιρικό λογότυπο για να αντικατοπτρίζει τη νέα τάση της μάρκας. Κλείνοντας με το εξωτερικό πρέπει να αναφερθούμε στα οπίσθια φωτιστικά σώματα τα οποίο είναι πλέον Full LED.


Μπαίνοντας στην καμπίνα, το i-Cockpit έχει εφοδιαστεί με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 10 ιντσών που αντικαθιστά αυτή του προ-facelift μοντέλου που μετρούνταν στις 8 ίντσες και φυσικά φιλοξενούσε το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Η νέα οθόνη αφής συνδυάζεται με ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Από ΄κει και πέρα τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο διατίθενται τώρα στάνταρ με τις επιλογές κίνησης Normal, Sport και Eco, ενώ το υβριδικό 3008 επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν μεταξύ των λειτουργιών Electric, Hybrid, Sport και 4WD.

Στους κινητήρες το ανανεωμένο 3008 διαθέτει αρκετές επιλογές. Ο 3κύλινδρος τούρμπο PureTech κινητήρας 1,2 λίτρων (130 ίππους) θα συνεχίσει την πορεία του, ενώ το παρών θα δίνει και ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων (180 ίππους) που συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Στο diesel το ανανεωμένο Peugeot 3008 μπορεί να εξοπλιστεί με το 4κύλινδρο 1,5 λίτρων μοτέρ που παράγει 130 ίππους σε χειροκίνητες και αυτόματες εκδόσεις, όπως και ο 1,2 κινητήρας βενζίνης.

Φυσικά διαθέσιμές είναι και δύο υβριδικές εκδόσεις. Η πρώτη (HYBRID 225 e-EAT8) χαρακτηρίζεται από κίνηση στους δύο τροχούς και συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για συνολική ισχύ 225 ίππων και 360 Nm ροπής. Η δεύτερη (HYBRID4 300 e-EAT8) αφορά αυτούς που θέλουν κίνηση στους τέσσερις τροχούς με την συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 300 άλογα και τα 520 Nm ροπής. Αμφότερα τα υβριδικά μοντέλα χρησιμοποιούν μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 13,2 kWh. Στην δικίνητη έκδοση η αυτονομία κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα ανέρχεται στα 56 χιλιόμετρα και 59 χιλιόμετρα για την τετρακίνητη.

Το ανανεωμένο Peugeot 3008 θα βρίσκεται προς πώληση στις Ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του 2020, ενώ στη χώρα μας αναμένεται από τη νέα χρονιά.

Νέος αέρας και για το 5008

Η Peugeot Παράλληλα φρεσκάρει αισθητικά και το μεγαλύτερο SUV της, το 5008, χαρίζοντας του νέο πρόσωπο και περισσότερη τεχνολογία στην καμπίνα.


Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, το ντιζάιν του 5008 είναι σύμφωνο με τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά πρότυπα της Peugeot, κάτι που φαίνεται στα LED φώτα ημέρας που εκτείνονται πολύ χαμηλά στον προφυλακτήρα, θυμίζοντας τόσο τα 508 και 208 όπως και το μικρότερο crossover 2008.

Μία άλλη προφανής αλλαγής είναι η υιοθέτηση μιας σημαντικά μεγαλύτερης μπροστινής μάσκας χωρίς πλαίσιο και επεκτείνεται κάτω από τους ανασχεδιασμένους προβολείς. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε πως το λογότυπο «5008» έχει προστεθεί πάνω από το εταιρικό λογότυπο για να αντικατοπτρίζει τη νέα τάση της μάρκας. Κλείνοντας με το εξωτερικό πρέπει να αναφερθούμε στα οπίσθια φωτιστικά σώματα τα οποίο είναι πλέον Full LED.


Να σημειωθεί πως τα μοντέλα GT και GT Pack διαθέτουν το δικό τους σχέδιο στη μάσκα, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου υπάρχουν και 19άρες ζάντες. Αμφότερες οι εκδόσεις μπορούν προαιρετικά να είναι εξοπλισμένες με το πακέτο Black που φέρνει μια ποικιλία από σκούρες πινελιές στο εξωτερικό.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του 5008 αντιλαμβάνεται κανείς τον hi-tech προσανατολισμό της γαλλικής φίρμας. Το μεγαλύτερο SUV της Peugeot εφοδιάζεται με την αναβαθμισμένη οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που συνδυάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Φυσικά το 5008 θυμίζουμε πως διαθέτει και την επιλογή μία τρίτης σειράς δύο καθισμάτων, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί αλλά και να διπλωθεί αν κριθεί αναγκαίο.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες είναι πολλές και η γκάμα μεγάλη σε έκταση ξεκινώντας από το προσαρμοζόμενο cruise control με stop and go και φτάνοντας έως το Night Vision, το οποίο μπορεί έχει τη δυνατότητα μέσα στη νύχτα να ανιχνεύει πεζούς ή ζώα που βρίσκονται 200-250 μέτρα μακριά. Παράλληλά η σουίτα των χαρακτηριστικών ασφαλείας περιλαμβάνει το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας.

Στους κινητήρες το ανανεωμένο 5008 θα διατίθεται με τον 3κύλινδρο τούρμπο PureTech κινητήρα 1,2 λίτρων (130 ίππους), ενώ παρών θα είναι και ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων (180 ίππους) που συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Στο diesel το ανανεωμένο Peugeot 5008 μπορεί να εξοπλιστεί με το 4κύλινδρο 1,5 λίτρων μοτέρ που παράγει 130 ίππους σε χειροκίνητες και αυτόματες εκδόσεις, όπως και ο 1,2 κινητήρας βενζίνης. Επιπλέον υπάρχει και ο 2λιτρος 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας BlueHDi με 180 ίππους και συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Το ανανεωμένο Peugeot 5008 θα βρίσκεται προς πώληση στις Ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του 2020, ενώ στη χώρα μας αναμένεται με το νέο έτος.